KAPAT

Ardahan'da buğday ve arpa ekimi başladı

Ardahan'da uzun geçen kış mevsimi sonrası havaların ısınmasıyla birlikte çiftçiler tarlalarına yöneldi Toprağın işlenmeye başlamasıyla kent genelinde ekim mesaisi de hız kazandı


Sabahın erken saatlerinde traktörleriyle tarlalara çıkan üreticiler, arpa, buğday ve yem bitkileri başta olmak üzere birçok ürünün ekimine başladı.
Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde karın geç erimesi nedeniyle geciken tarım sezonu, havaların mevsim normallerine dönmesiyle hareketlendi. Çiftçiler bir yandan toprağı sürerken, diğer yandan tohumlarını toprakla buluşturdu.
Üreticiler, bu yıl yağışların yeterli olmasının verimi artırmasını beklediklerini ifade ederek, bereketli bir sezon geçirmek istediklerini söyledi. Tarlalarda oluşan yoğunluk ise baharın gelişiyle birlikte kırsalda yeniden başlayan üretim mesaisini gözler önüne serdi.
Körfez turizminde dev atak
Harley kültürüne karşılık Türk tasarımcıdan BÖRÜ motosiklet geldi
Bakan Işıkhan: 'Kurban Bayramı ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında hesaplarına yatırıyoruz'