KAPAT

Gerze'de musiki gecesi

Sinop'un Gerze ilçesinde 'Tasavvuf Musikisi Gecesi' düzenlendi


Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan programda vatandaşlar, ilahiler ve tasavvuf eserleri dinledi. Programın açılış konuşmasını yapan Gerze Belediyesi Kültür Müdürü Aziz İstanbullu, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak düzenlenen bu özel gecede vatandaşlarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş ise konuşmasında Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını güçlendiren müstesna bir zaman dilimi olduğuna dikkat çekti. Tasavvuf musikisinin gönülleri huzurla buluşturan önemli bir kültürel miras olduğunu öne süren Aktaş, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Programda sahneye çıkan İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan Grup Nida, seçkin tasavvuf eserleri seslendirdi. Gecede salonu dolduran vatandaşlar, zaman zaman eserlere eşlik etti.
Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.
Muş'ta zincirleme kaza: 3 araç birbirine girdi
Feci kazada ağır yaralanan motosiklet sürücüsü yaşam savaşını kaybetti
Silivri'de 2 kişinin öldüğü minibüs kazasında yol trafiğe açıldı