Ordu'da 1 yılda 5 milyon 800 bin halk ekmeği üretildi
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan halk ekmek üretim tesisi ile 1 yılda 5 milyon 800 bin adet halk ekmek üretimi gerçekleştirildi
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in 'vatandaşların sofrasında huzur, bütçesine rahatlık olacak' anlayışı ile başlattığı Halk Ekmek uygulaması ile vatandaşların ekmek ihtiyacı piyasa değerinin altında bir fiyat ile karşılanıyor. Ordu'da çeşitli noktalara yerleştirilen büfeler ile tesiste üretilen ekmekler vatandaşların satışına sunuluyor. Günlük ihtiyacını daha ucuza karşılamak isteyen vatandaşlar ekmeği bu büfelerden satın alarak bütçelerine doğrudan katkı sağlıyor. Sağlıklı ve uygun fiyatlı ekmeği her haneye ulaştırmayı hedefleyen tesis, Ordu genelinde önemli bir ihtiyaca cevap verir hale geldi. Halk ekmekte günlük olarak üretilen ekmeklerin sayısı 1 yılda 5 milyon 800 bine ulaştı.
Vatandaşların yoğun ilgisine karşılık Halk Ekmek'in erişim ağı da genişletildi. İlk etapta 13 büfe ile başlayan satışlar bugün 20 büfe ve 7 satış noktası ile vatandaşlara ulaşıyor. Böylece farklı mahalle ve ilçelerde de halk ekmeğe erişim kolaylaştırıldı.