Yusuf Demircioğlu

KUŞAKLARIN KRALI -Z

Yusuf Demircioğlu

İnsanlık tarihi ilk günden bu yana hiç durmadan aynı şeyleri tekrar eder. Aynı sevinçler, hırslar, mutluluklar, kıskançlıklar?

Ama bir tanesi var ki; her dönemin komedisidir. Önceki neslin; sonraki nesli, saygısızlıkla, sorumsuzlukla, sabırsızlıkla suçladığı "gençlik ölmüş." muhabbeti. Hiç bitmez.

Yeni hedef Z kuşağı. Nelerle suçlanmıyor ki; gençler. Başta ahlaksızlık olmak üzere; bilgisayar ve telefon bağımlılığı, iletişimsizlik, kendini beğenme, kimseyi takmama?. Saymakla bitmiyor.

Sokakta cicile oynayarak büyümüş; saklambaç, körebe oynayarak çocukluk geçirmiş, radyatörle çalışan siyah beyaz televizyonlarda tek kanal izlemiş, akıllı telefonu kırkından sonra görmüş adamlar gençliği yargılıyor.

Rahmetli Erbakan Hoca'nın deyimiyle " hadi ordan" diyorum, ben onlara. Siz kim, gençliği anlamak kim?

Gençler; siz siz olun ilkokulu zorla bitirmesine rağmen kamuya kapak atmış, babalarından kalan tarlalar çoktan arsa olduğu için köşeyi dönmüş, iki kelimeyi bir araya getirmekten acizleri dinlemeyin.

Dinlemeyin onları. İtaat etmeyi, herkesin önünde ceket iliklemeyi saygı zanneden, irade gösteren gençleri saygısızlıkla suçlamaktan başka elinden bir şey gelmeyenleri?

 Elbet aralarında dinlemeye değer, sizlere yol gösterecek bilgi birikime sahip kişiler var. Seçin onları? Seslerine kulak verin. Geriye kalanlar mı? Onların yeri çöp tenekesi.

Soğan ekmek edebiyatı yapan, kara lastik, kuru ekmekle büyüdüğünü anlatan, sizlere de bunları layık gören insanları çıkarın hayatınızdan. Ekmeği zor bulduklarından mı, buldukları ekmeği bol yediklerinden mi, bilinmez? Kafaları az çalışıyor.

Sizler; hayatı avucunuzun içinde yaşıyorsunuz. Akıllı telefon, internet, bilgisayar sayesinde, gelişmiş ülkelerde gençlerin nasıl yaşadığını görüyorsunuz. Talepleriniz var. Soğan ekmeğe razı olmuyor, hakkınızı aramasını biliyorsunuz.

Bitirdiğiniz üniversitelerin karşılığının asgari ücret olmadığını biliyor, daha iyisinin, hakkınız olanın peşinde koşuyorsunuz. Size akıl verenlerin!!! hayallerinize ulaşmanızda engel olduğunu biliyorsunuz.

Gençler, Z kuşağı? Şehrimiz; son bir haftada iki sel felaketi, bir tramvay kazası yaşadı. Sizlere akıl verenlerin kurduğu sistemde hiç kimse sorumluluğu üzerine almadı. Sorumluluk makamlarından istifasını sunan hiç kimse olmadı.

Z kuşağı; sizin birey olma çabanıza güveniyor, ülkede söz sahibi oldukça hakkınızı arayacağınızı, hakkı olmayanları, haksız yere oturdukları makamlarda oturtmayacağınızı biliyorum.