İlhan DEMİRCİOĞLU

Kadro iyi, mühendislik kötü

İlhan DEMİRCİOĞLU

Sezona şampiyonluk parolasıyla giren Samsunspor, bugün itibarıyla bırakın şampiyonluğu ilk 6 ihtimali bile çok zayıf.

Aslında her şey iyi başlamıştı. Başkan Erkut Tutu ve yönetim kurulu lig öncesi adaylığının açıkladığı basın toplantısında Samsunspor camiasına umut dolu mesajlar vermişti. Borçların artık döndürülebilir bir seviyeye geldiğini, takımın bu kadar düze çıktıktan sonra da bu sene süper lige çıkacak olan takımın başkan ve yönetiminin kendileri olması gerektiğini bunun da en doğal hakları olduğunu söylerken başlamıştı.

Gerçekten de Erkurt Tutu başkanlığındaki yönetim kurulu parasal olarak çok iyi işler yaptı. Hem FİFA’lık hem de TFF’lik olan çok sayıdaki borç dosyası kapatıldı. Samsunspor ’un puan silme riskleri ortadan kaldırıldı. Buraya kadar yapılan işler harika.  Ya bundan sonrası. Ya sportif hatalar.

Samsunspor sezona süper lig ve şampiyonluk parolasıyla girdi. Peki, bu kadar büyük hedefi ortaya koyan takımın başına teknik adam olarak, diplomasını takım Erzurum’da kamp yaparken Erzurum’daki eğitim seminerinde alan bir acemi hocaya mı teslim edilmeliydi?

Gelelim yapılan transferlere. Yerlilere söylenecek çok söz yok. Bu ligin en iyi yerli futbolcuları Samsunspor ‘da en azından Başkan tutu ve yönetim kurulu böyle diyor.

Samsunspor ’da 6 tane yabancı oyuncu transfer edildi. Şimdi soruyorum bu takımın atletik bir sağ kanat ve sol kanat oyuncusu var mı? Bu takımda Larbi sakatlandıktan sonra bir tane kanatlara ve golcüye kilit paslar atacak forvet arkası bir oyuncusu var mı ?

Hasan da Abdülkerim de bu ligin in iyi stoperleri. Ama dünyanın hiçbir yerinde (Samsunspor hariç) iki sol ayaklı stoper aynı anda oynayamaz. Çünkü ters ayakta yakalanıyorlar.

Samsunspor ‘da sağ ve sol bekler savunma görevlerini yapıyor bunda sorun yok. Ama şampiyonluğa oynayan bir takımın sağ ve sol beki bur maçta en az 5’er kez bindirme yapıp orta atması gerekir. Samsunspor ‘da bu var mı? Bence yok.

Bu ligde yabancı oyuncularından en az yararlanan takım Samsunspor olsa gerek.

Bu kadro ile bu takımın süper lige çıkması mümkün değil.

Samsunspor devre arasında bir tane sağ kanat bir tana sol kanat oyuncusu mutlaka almalı. Bir tane forvet arkasında görev yapacak geçiş paslarını yapıp final topları atacak forvet arkasına ihtiyaç var. Bir tane sağ ayaklı stoper. Banko oynayacak ve takıma direk katkı yapacak üst düzey bu 4 isim alınmazsa bu takım süper lige çıkamaz. Bu arada devre arasına kadar da böylesi bonkör puan kayıpları da yaşanmaması lazım.

İlhan Demircioğlu