İlhan DEMİRCİOĞLU

Erdoğan Tok – Necattin Demirtaş

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsun’da 31 Mart Yerel seçim öncesindeki gergin bekleyiş sürüyor.

MHP Milletvekili Erhan Usta disipline sevk edildi, AK Parti ve MHP il başkanları görevlerinden alındı ortam iyice gerildi şimdi aday açıklaması 19 Ocak tarihine kalınca bu gergin bekleyiş partilere ne getirir ne götürür göreceğiz.

 

Ancak özellikle İlkadım ilçesi adeta yay gibi gerildi. Burada adayların kim olduğu çok önemli değil artık.

Cumhur İttifakının her iki kanadı AK Parti ve MHP tabanları iyice cepheleşiyor.

Artık İlkadım’da özellikle MHP kanadı AK Parti’nin adayı kim olursa olsun koşarak gidip oy verir mi ya da MHP’nin ne kadarı verir kestirmek çok güç.

Sosyal medyadan kutuplaşma devam ediyor.

İlkadım ilçesi AK Parti’ye verilirse aday büyük ihtimalle mevcut Başkan Erdoğan Tok.

O zaman 5 yıldır İlkadım ilçesinde girmedik ev sıkmadık el bırakmayan ve siyasetin son dönemlerine gelen Necattin Demirtaş, “ Ne yapalım ittifakta İlkadım AK Parti’ye kaldı ben gidip evime oturum ya da 5 yıldır yeniden karşısına çıkmak için beklediğim Erdoğan tok için sahaya çıkıp oy isteyim mi der yoksa karşısındaki İYİ Partiye geçip İYİ Parti, CHP, MHP’de kendini mağdur hissedenler ve AK Parti içindeki ağrılığı yadsınamayan Kavaklılar ve iç bölge oylarını toparlayıp güçlü bir aday mı oluyum der? O henüz net değil.

 

Seçimi kimin kazanması tabiki önemli ama asıl önemli olan İlkadım ilçesinde seçimin sorunsuz gitmesi. Bulvar üstüne dikkat etmek lazım.

19 Ocak sonrasında İlkadım’da aday kim olursa olsun seçim gergin geçecek.