İlhan DEMİRCİOĞLU

Arkası çok kendisi yok

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor sahasında Adana Demirspor’a sadece yenilmedi transfer döneminde yabancı oyuncu tercihlerinde ne kadar büyük hata yaptığı da ortaya çıktı.

Yunan futbolcu Samaras geçtiğimiz hafta direk forvet olmadığını asıl mevkiinin forvet arkası olduğunu açıkladı. 3 haftadır değişik sürelerde de olsa sahada yer alan Angan da Chibuke’de Larbi’de forvet arkası. Gökay İravul’da forvet arkası. Birazcık zorlarsan Ramazan Övüç te forvet arkası.

Gazişehir Gaziantepspor, Manisaspor ve son olarak ta Adana Demirspor maçlarında bunu gördük zaten. Forvet arkasında hiç sorunumuz yok.

Hani Samsunspor defans ve orta sahayı halledip yabancı haklarını kaleci ve forvet hattı için yapacaktı.

Alınan oyunculardan kaleciyi görmedim ama hadi tamam. Bunun dışında 4 tane de yabancı oyuncu alındı ama sanırım 4 tanesi de forvet arkası. Zaten bunu anlamak için de futbol uleması olmaya gerek yok.

Adana Demirspor maçında Samsunspor kanatlardan kaç tane top getirebildi ve kaç orta geldi. Kanatlarda kim oynadı. Peki özellikle son bölümlerde oyunu doldur boşalta çevirmek gerekirse uzun boylu pivot forvetin kim? Bu soruların cevabı yok.

Samsunspor ’un liglere verilen milli maç arasında yapacağı en akıllı şey öncelikle hava toplarında çok tekili bir pivot forvet bir tane de sol kanat oyuncusu almak olmalı. Aksi takdirde Samsunspor gol atmakta çok zorlanır. Hele hele ilk golü yerse de çevirmesi çok zor bunu gördük. Umarım bu gördüğümüz son olur…

İlhan Demircioğlu