İlhan DEMİRCİOĞLU

Sağlıkta dönüşüm startı verildi

İlhan DEMİRCİOĞLU

19 Temmuz 2017 tarihinde yani 1 aydan biraz fazla zaman önce yeni Sağlık Bakanı Samsun Milletvekili oldu. Bakan Demircan bu tarihten birkaç gün sonra Samsun’a geldi ve partisinin İl başkanlığı binasında ilk kez Sağlık Bakanı olarak basının karşısına geçti.

Bakan Demircan o tarihte satır arasında belki de Türkiye’nin en önemli sağlık reformlarındın birinin yapılacağını söylemişti ama sanırım biz pas geçtik.

Şimdi o reform artık hayata geçiyor. Bakan Demircan 2019 Cumhurbaşkanlığı sistemine ayak uyduracağım dediği sağlıkta reform için Reis’ten tam yetkiyi aldı ve düğmeye bastı.

Bakan Demircan’ın hayata geçirmek için yetki aldığı reform niteliğindeki projeye göre artık sağlıkta Genel Sekreterlik, İl Sağlık Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Müdürlüğü olarak üç başlı şekilde devam eden sistem tek başlılığa geçiyor.

81 ilde sağlıkta tek bir patron ve iki tane de yardımcısı olarak bu iki yardımcıdan bir tanesi hastanelerden diğeri ise toplum ve halk sağlığı birimlerinden sorumlu olacak. Yani artık yetki de sorumlulukta bir tek kişiye verilecek hesap ta bir tek kişiden sorumlu olacak.

Bundaki asıl amaç ise bürokratik engelleri ortadan kaldırmak oldu. 2019 hedeflerine uygun sağlıkta 2019 reformunun özü bu.

Mimari ise Samsunlu Bakan Ahmet Demircan

İlhan Demircioğlu