İlhan DEMİRCİOĞLU

Bakan`ın Mesajları net…

İlhan DEMİRCİOĞLU

Adnan Menderes Bulvarı’ndaki mavi bayrak alım töreninde herkesin gözü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a kilitlenmişti. 
Gündemde çok şey vardı ama bu gündeme Sayın Bakanın bakışlarını herkes gibi ben de çok merak ettim. Sayın bakanın ismi anons edildi kürsüye geldi ve beklenen tüm soruları adeta cevapladı. 

Bakan Kılıç önce göreve yeni başlayan Samsun Valisi Osman Kaymak’a başarı diledi ve siyaset olarak arkandayız mesajını verdi. 
Sonra tüm programlarını iptal ederek mavi bayrak törenine geldiğini söyleyip Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a birlikteyiz biz bir ekibiz mesajını verdi ve onore etti.

Geçtiğimiz hafta başta Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta olmak üzere MHP’li yöneticilere beklenen cevabı daha sert oldu. Bakan Kılıç isim vermedi ama adres o kadar netti ki kimse dönüp Bakan Bey kime ne söylüyor demedi bile. 

Bakan Kılıç, bir süredir yerel basında ‘Samsun’daki FETÖ’cüleri herkes biliyor biz de biliyoruz gibi açıklamalar yapan MHP’lilere cevabı çok netti ve bir o kadar da sertti. “Elinizdeki bilgi ve belgeleri götüreceğiniz yer belli SAVCILIK. Bunu yaparsanız terörle mücadele yapan güvenlik güçlerine de moral vermiş olursunuz dedi. Biz bildiklerimizi elimizdeki belgelerle beraber savcılıklara veriyoruz size de tavsiyem bu” dedi. 

Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın son ve en net mesajı ise bana göre AK Parti Samsun İl Başkan MUHARREM GÖKSEL ve ekibine idi.
Bakan Akif Çağatay Kılıç, referandum öncesi yapılan çalışmaları, alınan sonuçları bir bir anlatırken şu cümlesi de adeta bir ara göz göze geldiği AK Parti Samsun İl başkanı Muharrem Göksel’e idi. ‘ Samsun mitingi Türkiye’deki en kalabalık 3 mitingden biri en coşkulu birinci mitingdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan miting günü Ankara dönüşünde yabancı konuklarla olan buluşmasında bile bu coşkuyu anlattı. Bu da Samsun’un siyasetteki başarısıdır. Referandumdaki başarı ise takdire şayandı. ”
Bakan Kılıç, Samsundaki teşkilatın komutanı olan Muharrem Göksel’e de kongre öncesi moral ve destek olarak algıladım. 

NOT: Bakan Akif Çağatay Kılıç ile Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın kürsüde konuşmaları sırasında birbirlerine takdir eden sözleri ise AK Parti Samsun’da zirvedeki sıcak rüzgârlar ve saygı siyasetini bir kez daha gösterdi. 
 

İlhan DEMİRCİOĞLU