İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor`da zor dönem

İlhan DEMİRCİOĞLU

13 futbolcunun sözleşmesi sona erdi, ya da kiralık oldukları için kulüplerine döndü. Bir de sözleşmesi devam edip, önümüzdeki sezon takımda düşünülmeyen kaleci Tom, Lumu, Kevin Brans gibi oyuncuların durumu netlik kazanacak.

Asıl önemli sorun ise teknik direktör Osman Özköylü ile devam eden zoraki nikâhın durumudur. Osman Özköylü ile lige verilen arada Trabzonspor ile oynanması planlanan hazırlık maçı sürecinde yaşananlar, sonrasında Osman Özköylü ’nün ‘Ben bu takımı çamurdan aldım” açıklaması ile zirve yapan huzursuzluk taraftara da yansıyınca altından kalkılması zor bir süreç hala masanın üzerinde duruyor.

Başkan Erkurt Tutu’nun yeni statta basın buluşmasında ortaya koyduğu rakamsal tablo gözden geçirildiğinde yaklaşık 50 trilyon lira borç var. Yeni sezonda kesinlikle zirveye oynayacak takım kurmak için en az 15 trilyon lira para ve eski başkanlardan Kazım Yılmaz’ın döviz cinsinden ortaya koyduğu yaklaşık 15 trilyon liraya tekabül eden para sıkıntı yaratıyor. Bu da Samsunspor’u bekleyen ekonomik tablo.

Gelelim yönetime. Başkan Erkurt Tutu sağlık sorunları nedeniyle birkaç kez istifa etmeyi düşündü. Geçtiğimiz yıl ailesinden gelen vetoyu son anda aşan Başkan Tutu, bu kez aile baskısını aşacak mı bu en büyük engel. Kalp ameliyatı olan ve bir kez de sıkıntı yaşayan Başkan’a aileden onay gelmesi imkânsız gibi. Aileden onay çıkması halinde ise mutlaka Samsun halkının kabulleneceği taraftarlardan da kredisi olacak yeni yüzlerle oluşturulacak bir yönetim kurulu şart.

İşte Samsunspor gerçekleri bunlar…