İlhan DEMİRCİOĞLU

Özköylü’nün freni yok

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor, Manisaspor maçında tarihi bir fırsatı tepti. Hem de çok iyi oynamadığı dakikalarda bir de gol buldu. Ama bundan sonra ne olduysa oldu.

Samsunspor önde iken kontrollü oyunu bilmiyor. Samsunspor adeta sadece gaz pedalı olan bir otomobil gibi. Unutmamalı ki dünyanın en iyi otomobillerinde bile fren vardır. Yani kontrollü olmak ta lazım. Sen öne geçmişsin neden savunma oyuncularına kontrollü oynamalarını söylemezsin neden tüm yan toplarına gitmemelerini söylemezsin?

Hem de paldır güldür hani derler ya ailece hücuma hangi takıma karşı gidiyorsun, Manisspor gibi bu ligin en iyi kontratak yapan takımına karşı. Sonuç ne oldu Sivas deplasmanındakinin aynısı. Tek fark orda Sivas öne geçmişti burada Samsun. Ama sistem aynı. Beraberlik te kötü sonuç değildir. 1 puan kötü puan değildir. Eğer Manisaspor maçında öne geçmişken kontrollü oyunu oynamaya becerebilseydik en kötü beraberlik olurdu. O da Manisspor’ ile konumumuz aynı demek anlamına gelir. Şimdi elimizle 3 puan verdik.

Kalan haftalarda Osman Özköylü’ye bir puanın da önemli olduğunu kazanamadığın maçlarda beraberliğin altın değerinde olduğunu anlatması gerekir.

Bir de Hasan… Arkadaş gelip kaleciden topu alıp tekrar kaleciye atmak hangi futbol felsefesinde var. Biz yıllar önce amatörde oynarken bile teknik direktörlerimiz sakın kaleciden topu defansın ortasından almayın kaptırırsanız gol olur orda top bombadır elinizde patlar derdi. Ama görüyorum ki Osman hoca Hasan’a bunu dememiş.

Hasan ve kalecimizin bu özgüven patlaması umarım takıma daha büyük sıkıntılar açmaz…