İlhan DEMİRCİOĞLU

Hesap zamanı başladı…

İlhan DEMİRCİOĞLU

Referandum sona erdi. Şimdi sıra partilerde iç hesaplaşma dönemine geldi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, referandum sonrası hemen acil şekilde il başkanlarına mesaj göndererek Çarşamba günü (Bugün) olağanüstü toplantıya çağırdı. 

İl başkanlarından toplantıya gelirken referandum sonuçlarının ilk raporunu da istediler. Yani mini raporda temsil ettikleri ilde AK Parti’nin oy oranı ile referandumda alınan oyların kıyaslanması, alınan başarı ya da başarısızlıklarda neler etkili oldu ve bu süreçte sonuçları etkileyen neler oldu gibi soruların da cevapları istendi.

Bu ilk rapor sonrası 1 ay içinde AK Parti’nin bu kez il başkanlarını kampa alıp sandık sandık seçim değerlendirmesi yapması, seçimle kimler çalıştı kimler az çalıştı seçmenin verdiği mesajların da masaya yatırılacağı belirtilirken kısa bazı teşkilatlarda da tasfiye bekleniliyor.

AK Parti şimdi en kısa zamanda önce ilçe sonra da il başkanlarının belirleneceği kongrelerin takvimini açıklayacak. Yıl sonuna kadar tüm kongreleri bitirmeyi hedefleyen AK Parti’de gözler il başkanlığı seçimlerine çevrildi.

Samsun’da FETÖ operasyonlarından başarı ile çıkan ve hem milletvekili hem de referandum seçimlerini başarıyla atlatan Muharrem Göksel en güçlü aday olarak öne çıkarken, eski il başkanlarından Ali Akyüz adaylık için nabız yoklamaya devam ediyor. Eski başkan sık sık başkanlık yaptığı dönemlerdeki çalışma arkadaşları ile toplantı yaparak strateji belirlemeye çalışırken eski bakanlardan Mustafa Demir ve eski Milletvekillerinden Ahmet Yeni’nin de il başkanlığı için genel merkez nezlinde çalıştığı belirtiliyor.