İlhan DEMİRCİOĞLU

Lig mi bitti?

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor, Balıkesirspor maçını kazanarak ligde kalma yolunda dev bir adım attı.

Hem de öyle bir galibiyet aldı ki direk rakipleri olan Gaziantep Belediyespor ve Bandırmaspor sahasında, Manisaspor ve Elazığspor da deplasmanda yenildiği hafta 3 puan aldı. Bu galibiyetin bir diğer sevindirici yanı da ligin ikinci yarısında oynanan en kötü futbola rağmen galibiyetin alınması. Samsunspor için işler ekonomik olarak iyi gitmese de saha sonuçları olarak iyi gidiyor. Psikolojik sınırın üstünde olmaya başladı bu da futbolcuların özgüveni açısından çok önemli.

Buraya kadar tamam olmasına tamam da ya Samsunspor’a yakışmayacak kadar komikliklerin sahaya yansıması doğru mu, bunu da görmek lazım.

Şimdi soruyorum Murat Gürbüzerol’a süper bir gol attın, takımına altın değerinde 3 puan kazandırdın harika. Peki, o gördüğün komik sarı karta ne demeli. Peki, o kartın peşine pozisyon gereği bir sarı kart daha görüp kırmızı kart görseydin ve takımını yalnız bıraksaydın sonuç farklı olmaz mıydı. Bu tecrübede bir oyuncuya bu kadar komik kart görmek ne kadar yakıştı?

Sahanın neresinde duran top olursa olsun neden Mustafa Sevgi koşarak gidiyor. Defansın solunda oynayan Mustafa Sevgi sağ tarafta köşe atışı oluyor 70 metre koşuyor geliyor köşe atıyor sonra tekrar 70 metre koşarak görev alanına dönüyor. Neden? Samsunspor Mustafa Sevgi’nin kullandığı köşe atışlarında hep gol mü attı attığı köşe atışlarının neredeyse tamamı kaleciye gidiyor ki bu normal sol ayaklı adam vuruyor falso alıyor kalecinin hakim olduğu 6 pasa düşüyor. Bunda ısrar ne. Mustafa’ya da yazık değil mi adam sürekli boş koşuyor.

Samsunspor iyi bir galibiyet aldı ama birileri bu oyunculara ligin henüz bitmediğini gördükleri sorumsuz kartlar nedeniyle hiç kimsenin takımını yalnız bırakmaya hakkı olmadığını söylemeli. Aksi takdirde bu takım sahaya hiç bir zaman ideal kadro ile çıkamaz.