İlhan DEMİRCİOĞLU

İLYAS KUBİLAY YAVUZ…

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor hiç de alışık olmadığı bir lige 3 puanla başladı. Zaten önemli olan da bu değil mi? Lige galibiyetle başlamak ve taraftarlarla bütünleşmek.

Maçtan önce Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yüksel Yıldırım ve İsmail Uyanık’ın birlikte taraftarları selamlaması taraftarların bu selamlamaya büyük bir coşku ile karşılık vermesi ve maç boyunca da takımı desteklemesi. Bunlar yıllardır özlenen manzara.

Peki, maçta ne oldu derseniz şunlar oldu.

İlk maç olduğu için teknik heyeti de futbolcuları da acımasız eleştirmeye gerek yok. 45 günde 17 yeni futbolcu ile ortaya çıkan takım hiç te fena değil.

Ama sanki kadro kurulurken takım mühendisliğinde hatalar yapılmış gibi geliyor bana.

Maçın ilk yarısında Muhammed Beşir’in 4. dakikada girdiği pozisyon hariç dişe dokunur bir pozisyon yok. Bu kötü bir durum.

Peki, neden pozisyon yok. Her biri birbirinden değerli transferler ama genelde atletik yönü fazla olan oyuncular takıma kazandırılmış. Bu takım deplasmanlarda çok daha rahat maçlar kazanır fakat iç sahada sistemde değişikliğe gidilmezse zorlanır. AMED maçında olduğu gibi.

Peki özellikle iç sahada ne yapmak lazım?.

Samsunspor’un çilingiri İlyas Kubilay Yavuz.

Bunu gördük.

İlyas oyuna girene kadar 3 pas üst üste yapamayan takım ikinci yarıda zaman zaman 6 hatta 7 pasa kadar ulaştı. Erhan Şentürk ofsaytta biraz dikkatli olsaydı fark artabilirdi.

İlyas’ın defansın arkasına bıraktığı ölüm pasları Samsunspor’a bu sene hayat verir.

Ama 4-1-4-1 sisteminde ısrar edilirse bu sistemde İlyas’a yer zor bulunur. Ya Taner hoca özellikle iç sahada sisteminden fedakârlık yapacak ya da İlyas’ı oynatmak için İrfan’ı oynatmayacak.

İlk maç için şampiyonluk şarkıları söylemek te darağaçları kurmak ta çok şık olmaz.

Ama bu takım bu kadar çok ve kaliteli transferler yaptıysa 1-0’lık galibiyetler bir süre sonra taraftarı kesmez. Çünkü o sonuç için Atatürklü arma, çizgili forma yeter. Sizlerin de ortaya bir şeyler koyması gerekir.