İlhan DEMİRCİOĞLU

İsmail Uyanık Saygıyı Hakediyor

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor YILPORT SAMSUNSPOR oldu sosyal medyadan ve sokak gazetesinden eleştiriler yağmaya başladı.

Bu eleştirilen haklı haksız onu takdir etmek bana düşmez ama bildiğim bir şey var İsmail Uyanık en az bu eleştirileri yapanlar kadar Samsunsporlu ve en az onlar kadar bu renklere aşık.

1992 yılında rahmetli Ali baba (Alanyurt) ile birlikte Samsunspor’a giren ve uzun yıllar başkanlık yapan İsmail Uyanık, bu süreçte Samsunsporlulara büyük gururlar yaşattı, çok uzun yıllar takımı hem de iddia, naklen yayın gibi gelirler olmamasına rağmen süper ligde tuttu. Celiller, Serkan’lar Ercanlar, Cenkler, Ertuğrullar başta olmak üzere çok sayıda yıldızı takıma kazandırdı dönemin en pahalı transferlerini gerçekleştirdi.

Söz konusu Samsunspor olunca en yakınlarını bile gözünü kırpmadan kırdı, döktü ama hayatını adadığı ATATÜRK’LÜ ARMAYA VE ÇUBUKLU FORMAYA ASLA İHANET ETMEDİ.

Şimdi takıma çıktığı bu zor yolda destek olmak yerine isminin başına sponsor aldığı için çoğu da belden aşağı İsmail Uyanık’a amiyane tabirle sallamak Allah’tan reva mı. Her şey bitti derken, kimsenin sahip çıkmadığı zaman acaba amatöre mi düşüyoruz denildiğinde ortaya çıkıp, “ 1 dakika durun biz daha ölmedik” dercesine takıma yeniden sahip çıkan adeta makosenleri yeniden giyen kişiye bu kadar pervasızca saldırmak haksızlık insafsızlıktır.

İSMAİL UYANIK BİR TABU DEĞİL VE ELEŞTİRİLMELİ… AMA HAKSIZLIK ETMEK İLE ELEŞTİRMEK FARKLI ŞEYLER. İSMAİL UYANIK’I ELEŞTİRMEK Mİ İSTİYORSUNUZ BAKIN SİZE BİR KAÇ ÖRNEK VERİM, NASIL ELEŞTİRİLİR GÖRÜN…

1992 yılında İstanbul’dan gelmiş 31 yaşında gencecik bir işadamı olan İsmail Uyanık öyle bir yönetim kurulu yaptı ki o gün bugün Samsun öyle bir liste görmedi. Kimler yoktu ki o listede… Rahmetli Ali baba (Alanyurt), Rahmetli Neşet Amca (Takış), Rahmetli İhsan Kalkavan, Tarık Darende, Tarık Kaptan, Şakir Özön, Recep Asal, Yusuf Yılmaz, Suat Çakır, Hasan Koç, Tarık Özdal, Kemal Akkaç, Mustafa Kestek gibi Samsun’un deyim yerindeyse kalburüstü isimlerini hem de 31 yaşında bir araya getirip onlara başkanlık eden İsmail Uyanık’a en olgun döneminde yaptığı bu liste yakışıyor mu derseniz bu eleştiri haksız olmaz…

Efsane başkan olarak yeniden gelen gittiği her yerde omuzlarda karşılanan şehrin muhtelif yerlerine posterleri asılan İsmail Uyanık’ın başkanlığında Süper Lig hedefiyle yola çıkan Samsunspor’a sezon açılışında bir 3. Lig takımı ile maç yapmak yakışıyor mu? Derseniz bu eleştiri haksız olmaz.

Ya da bir üst ligde bile bu kadar rahat bütçesi olan takımın neredeyse yok denecek kadar az olduğu ve her mevkide en az iki futbolcunun olduğu bir takımın ilk kez taraftarının karşısına çıktığı maçta bu kadar kötü futbol oynamaya hakkı yoktur ve laktak testi yapıldı takım yorgundu gibi mazeret üretmeye de hakkı yoktur. Sen ilk kez taraftarının karşısına çıkıyorsan çıkıp sahaya resital sunacaksın. Bunun dışındakiler lafı güzaf.

Bugün İsmail Uyanık’ı YILPORT üzerinden eleştirenlerin büyük çoğunluğu paralı yönetim var bize de bir iş mutlaka vardır diye beklentisi olanlar ve onların destekçileridir.

HANİ SAMUSNSPOR SOKAK ARASINDA OYNAYACAKTI DA BİZ DE KALDIRIMDA DESTEKLEYECEKTİK…

Şimdi tam zamanı… Pazar günü saat 20.00 19 Mayıs Stadı…