İlhan DEMİRCİOĞLU

Bu Sorunlara El Atın

İlhan DEMİRCİOĞLU

24 Haziran seçimlerinden günümüze kadar tam 1 ay geçti.
8 ay sonra yeni bir seçim var. Bu kez de yerel seçimler olacak. Belediye başkanları seçilecek, meclis üyeleri seçilecek. 
Eminim tüm partiler çıkarttıkları milletvekili sayılarını, oylarının adetlerini, hangi sandıktan ne kadar oy çıkarttıklarını mahalle mahalle masaya yatırmışlardır.
Bu da son derece doğal. 
26 yılını gazetecilik mesleğine veren az ya da çok siyasetin içinde olan bir kişi olarak benim de bu seçimlerde gözlemlerim oldu. Yerel seçimlerin kaderini belirleyecek sorunları aslında seçmen çok net ortaya koydu. 

Yerel seçimlerden zaferle çıkmak isteyen partilerin Mart ayına kadar bu sorunlarla ilgili ayakları yere basan seçmeni ikna edecek projeler ve çözüm önerileri üretmesi lazım.
İşte seçimi kazandıracak anahtar…
1 – Gülsan Sanayi Sitesi sorunu iktidar partisine milletvekili seçiminde büyük oy kaybettirdi. Şu anda olumlu gidiyor. Ancak bu sorunun çözümü hızlandırılmalı ve Samsun’un gündeminden Gülsan sorunu kalkmalı.
2 – 100. Yıl bulvarı üzerindeki bazı mahallelerin doğal gaz sorunu kışa kadar çözülmeli o evler artık doğal gaza kavuşturulmalı.
3 – 100. Yıl bulvarı üzerindeki imar sorunları artık çözüme kavuşmalı 
4 – Samsun’un en büyük markası olan Samsunspor’a yıllardır çok görülen kalıcı gelirler artık kazandırılmalı ve Samsunspor ve Samsun şehri artık süper lige çıkmalı.
5 – Parkomat bu şehir için yasal soygundur. Belediyelerin yıllardır otopark yapamama beceriksizliğinin faturasının vatandaşa kestirmesidir. Parkomat gelirleri kime gidiyor ve bu gelirleri ne kadarı otopark yapımı için kullanılıyor.
6 – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gönül belediyeciliği demesine rağmen belediye başkanlarının acayip giysili insanlarla dolaşması vatandaşın büyük tepkisini çekiyor. 
Bunlar benim gözlemlerim. Bu sorunlar Samsun’un sorunları ve bu şehrin insanlarının sorunları. AK Parti Büyükşehir Belediyesi dahil 18 belediyenin 17 tanesini aldı. Ancak bu seçimler o kadar kolay olmayabilir. AK Parti yukardaki sorunlara el atıp halkın kabulleneceği doğru adaylarla halkın karşısına çıkarsa Mart ayında bu kez 18 belediyenin tamamını alır. 
Eğer bu sorunlara el atmazsa ve halka rağmen karşılığı olmayan adaylarla halkın karşısına çıkarsa yerel seçimler çok sürpriz sonuçlara gebe…

İlhan Demircioğlu