İlhan DEMİRCİOĞLU

İsmail Uyanık Geldi, Böyle Oldu

İlhan DEMİRCİOĞLU

Bir spor kulübünün hedefi ve bu hedefin inanılırlığı o spor kulübünün başındaki kişinin vizyonu ile sınırlıdır. 
Sezona şampiyonluk parolasıyla girip TFF 2. Lige düşen Samsunspor’da camia acaba bir Karşıyaka gibi ya da Bir Mersin gibi olur muyuz diye kaygılı bir bekleyiş varken İsmail Uyanık’ın gelişi ile bir şehrin, bir takımın kaderi nasıl değişir bunu gördük. 
TFF 1. Lig’de mücadele ederken bile transfer listesine alınmaya dahi cesaret edilemeyen oyuncularla bugün bir alt ligde görüşülüyor. 
Takımlarında kadroya giremeyen oyuncular için acaba Samsunspor’a gelir mi derken bugün Mehmet Batdal, Mehmet Akyüz, Ertuğrul Taşkıran ve Kerim Avcı gibi isimlere teklifte bulunabiliyoruz pazarlık masasına oturabiliyoruz. 
Bugün sezon başlamadan 2 yıl sonra süper ligde oynarız diyen bir şehir ve bu şehir buna layık bunu başarabilir diyen bir başkan ve yönetim var. 

Bugün 58 yaşında olan İsmail Uyanık 31 yaşında Yönetim Kurulu Üyesi olarak girdiği Samsunspor’da ilk günkü heyecanla kolları sıvamış bir görüntüsü var. Kongre yapar yapmaz hemen ekibini oluşturdu ilk günkü ruhu takıma ansıtmak için o dönemden yönetim kurulu üyelerinden yönetime isimler aldı, efsane oyuncuları teknik kadronun içine aldı ve kısa sürede şehrin tüm dinamiklerini ziyaret ederek şehrin moral motivasyonunu yükseltti. 
Sezon sonu için hayal kuramayan Samsunspor taraftarı artık 2 yıl sonrasının hayalini kuruyor. Bu takım iki yol sonra süper ligde oynar diyenlerin oranı oldukça yüksek. 
İsmail Uyanık insanlara yeniden güzel hayaller kurmayı öğretti. Bir şehrin bütünleşmesi halinde her şeyi başarabileceğini öğretti. 
Bir insan gelir bir şehir değişir…

İlhan Demircioğlu