İlhan DEMİRCİOĞLU

Zihni Şahin Kime Mesaj Verdi?

İlhan DEMİRCİOĞLU

Pazar günü yapılan AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısı geride kaldı ama bıraktığı yankı artarak devam ediyor.

Seçim değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıda kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “ Artık seçimler geride kaldı. İl Başkanı kendi işine baksın, belediye başkanı kendi işine baksın milletvekili kendi işine baksın böylece daha verimli bir çalışma olur” dedi ve ne olduysa ondan sonra oldu. 
Başkan Şahin’in konuşmalarından kim ne çıkartacak bilmem ama ben çıkarttıklarımı söyleyim size…

Birileri Başkan Şahin’in işine karışıyor. Başkan Şahin’de dedikodu yapmak yerine Bakandan genel başkan yardımcısına, il başkanından milletvekillerine, ilce başkanlarına ve ilçe belediye başkanlarına herkesin bulunduğu bir ortamda açık açık, “ Bu şehrin büyükşehir belediye başkanı benim. Herkes işine baksın. Çalışacağım ekibi de ben seçerim. Ben görev ve sorumluluklarını bilecek yaştayım. Ben işimi yaparım gerektiğinde hesap verilecek makamlara da hesap veririm” dedi ve kestirip attı.

Zihni Şahin Bafra Belediyesi’nden işten çıkartılan kendi ekibinden birkaç ismi Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde işe aldı. Kıyamet koptu. Bu da normal. Nasıl ki Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in çalışma ekibini işten çıkartıp kendi ekibini kurduysa ki bu da normal Zihni Şahin’in de kendi ekibini kurması normal.

Burada Hakan Karaduman’ı kimse unutmasın basite almaya kalkmasın…
Şu ana kadar herkes konuştu o konuşmadı. AK Parti’nin Samsun’daki patronu Hakan Karaduman. 
Yıllardır tanırım hem bir iyi partili hem de iyi bir dava adamı. Herkes konuşur o susar. Belli sınırı vardır bir şeyler yanlış gittiğinde ise öyle bir yerde çıkar konuşur ki bu seferde o konuşur herkes susar. 
Burada alınganlık yapmaya gerek yok. Tüm mesajlar net. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’e senin dönemin bitti başkan benim belediyeyi ben yöneteceğim dedi. Zihni Şahin’de artık milletvekili olan Yusuf Ziya Yılmaz’a artık Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı benim bu belediyeyi kendi ekibimle ben yöneteceğim dedi.
 
Bunlarda normal. 
Normal olmayan ne derseniz şu. 
Yusuf Ziya Yılmaz döneminde AK Parti’nin bir kısmı AK Partili seçmenin bir kısmı belediye AK Partili ama kadrolar bir türlü AK Partilileşmede diye dert yandı. Şimdi aynı sitemin başka versiyonu olursa yerel seçimlerde bu sitem sandığa yansır.
18 Ağustos tarihinde yapılacak olan AK Parti büyük kongresinde Yusuf Ziya Yılmaz MKYK ya da MYK’ya girerse durum ne olur…

İlhan Demircioğlu