İlhan DEMİRCİOĞLU

İsmail Uyanık Başarmak Zorunda…

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor bu şehir için çok önemli bir marka. O kadar önemli ve değerli ki akşamları iftardan sonra hangi çay ocağına gitsem seçimlerden çok İsmail Uyanık’ın yeniden dönmesi konuşuluyor.

Beklenti çok büyük. Sanırım İsmail Uyanık ta bunun farkındadır değilse de farkına varır diye düşünüyorum.

İsmail Uyanık ile 1992 yılının Mayıs ayında tanıştım. O zamanlar Birlik Şeker Yönetim Kurulu Başkanı idi. İstanbul’dan Samsun’a geldiğinde 30 yaşında idi. Aslan Çınar yönetiminde bir sezon yöneticilik yaptı ama yine takımın tüm yükü onun üzerinde idi. Zaten o sezon Samsunspor 1. Lige çıktı ve artık İsmail Uyanık’lı yıllar başlamıştı.

İsmail Uyanık 31 yaşında Samsunspor’a başkan olmuştu.

Rahmetli Ali Baba (Alanyurt) sayesinde Samsunspor ile tanışan İsmail Uyanık ilk başkanlığında öyle bir yönetim kurulu oluşturdu ki bana göre Efsane unvanını bu sezon gelişinde değil o yönetim kurulunu yaptığında almıştı.

Kimler yoktu ki o yönetim kadrosunda Tarık Darende, Ali Baba, Rahmetli İhsan Kalkavan, Neşet Takış, Tarık Kaptan, Şakir Özön, Fahrettin Ulusoy, Haldun Baş gibi dönemin ünlü isimlerinde oluşturduğu yönetim kurulu ile ilk sezonunda Samsunspor’u üst sıralarda taşıdı ve başkanlık yaptığı 10 yıllık süreçte hiç başını öne eğdirmedi.

2001 yılında Samsunspor başkanlığını bırakması da gelmesi gibi iz bıraktı.

Üzerinde “ Birlikte 10 yılın anısına” yazısı bulunan beyaz tişörtlerle Samsun halkına veda etti.

Giderken 10 yıllık başkanlık sürecinde çok şeyler yaşadı. 19 yaşında Gaziantepspor’dan gelen Ertuğrul Sağlam’ı Türkiye’nin en büyük transferi ile Beşiktaş’a transferini gerçekleştiren isim oldu. Kadrosunda Ercan, Vural, Kasım, İmdat, Celil, Serkan, Cenk gibi Samsunlu oyuncular bulundurarak İstanbul’a kafa tutu.

Altyapıdan her sezon birkaç oyuncu A takım kadrosuna geldi. Giderken arkasından ağlayan insanlar vardı, çıkarsız karşılıksız kendisini seven dostlarını da geride bırakarak tekrar İstanbul’a döndü.

İsmail Uyanık, en güzel yıllarını verdiği 31 yaşında başkan olduğu kulübüne bu kez tekrar döndü. Ama 31 değil 57 yaşında. Yönetiminde ise o efsane kadrodan sadece Tarık Darende var.

İsmail Uyanık beyaz sayfalar açarak geldiği Samsunspor ’da yeni hedeflere yelken açtı.

İsmail Uyanık ile Samsunspor’un kaderi yine kesişti.

Bu kez işi daha zor. Samsunspor alt liglerde.

Altyapı neredeyse yok.

Ama bu kez omuzlarında ‘Efsane Başkan’ apoleti var.

BAŞARMAK ZORUNDA…