İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor’da Liste Nasıl?

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor özlemle beklediği genel kurulunu dün yaptı öncelikle hayırlı olsun çünkü artık bu şehrin takımı sahipsiz değil…

Listeye göz attım bazı isimler olmazsa olmazdı ki zaten listedeler, bazı isimlerin şartlar gereği olması gerekiyordu bazıları da hatır gönül isimleri…

Şimdi bunlar kim diye isim isim ameliyat masasına yatırır gibi yazmanın da gereği yok.

Bu listeye bakınca kimin ne anladığı önemli. Ben ne anladım bu listeden onu yazayım.

Listenin ağır topları Tarık Darende, Suat Çakır ve Mustafa Mercan bu insanın gözüne direk bakıyor ki bu isimlere hayır diyecek bu şehirde tek bir insan bile bulunmaz.

Atakum Belediyespor Başkanını listede neden olduğunu hiç merak etmiyorum. Çünkü altyapı en azından gerekli tesisler yapılana kadar Atakum Belediyespor üzerinden yürütülecek, zaten bunun ipucunu başkan kürsüden konuşurken bu takımın ismini iki kez zikretti ve bunun tüyosunu verdi bile.

Kayyum yönetiminde de yer alan Mali Müşavir Osman Arslan çok iyi bir tercih. Hem iyi bir Samsunsporlu hem de kulübün tüm mali tablosunu en iyi bilen kişi.

Ali Kemal abi nerede kullanılacak bilmiyorum ama yıllardır Samsun’da futbolun içindeki bir isim. Muhtemelen alt yapı organizesinde yer alır.

Bu şehrin önemli iş adamlarından Galip Öztürk de bu oluşuma destek oluyor ve bunu da deklere etti. İsmail Uyanık ta Galip Öztürk’e en yakın isimlerden biri olan Haluk Tan’ı yönetime alarak bir nevi hem teşekkür etti hem de birlikte yöneteceğiz bu takım hepimizin mesajı verdi.

Ama bu şehirde son 20 yılda amatör denilince akla gelen tüm başarıları kazanan Kadıköyspor takımının gizli mimarı Hakkı Yeşilyurt da keşke bu listede yer alsaydı.

Diğer isimlerin de mutlaka birden çok yönetime alınma nedenleri vardır. Fark etmez kaldı ki listeyi İsmail Uyanık yaptığına göre neden olmak ta zorunda değil ben çalışacağım ben aldım der. Bu da çok önemli değil. Kimse bu listeye takılıp kalmasın.

Asıl merak edilen liste önümüze gelmedi. Şirketi kimler yönetecek. Futbolun ve yeni yapılanmanın içinde kimler olacak? Samsunspor’u ayağa kaldıracak olan şirkettir.

“Yarım kalan gönül meselemi halletmeye geldim” diyerek konuşmasına başlayan İsmail Uyanık kendisine en ağır eleştirileri yapanlara, saygısızca konuşanlara da hakkını helal etti. Kürsüden Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’e de tatlı bir mesaj yolladı. Kendisinin de artık 60lı yaşlara geldiğini söyledi. İnsan yaşlanınca duyguları hep ön plana çıkıyor. Daha hassas oluyor daha duygusal oluyor.

İnsan hak ettiğine inandığı değeri bulamayınca da üzülebiliyor.

İlhan Demircioğlu