İlhan DEMİRCİOĞLU

9 Milletvekili Yetmiyor

İlhan DEMİRCİOĞLU

24 Haziran seçimlerine az bir zaman kaldı ama partilerin milletvekili sayası konusundaki hedefleri sınır tanımıyor.

Öyle bir noktaya geldi ki hedefler milletvekili sayısı 9 hedefler ise en az iki katı…

AK Parti 6 milletvekili hedefinden ısrarcı.

Cumhuriyet Halk Partisi en az 3 milletvekili hedefliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanı Taner Tekin, basınla iftar buluşmasında 4 milletvekili hedefini ortaya koydu ve bu hedef çok gerçekçi bir hedef dedi.

İYİ Parti’de hedef ise en az 3 milletvekili.

Bu sayıları topluyoruz karşımıza 16 rakamı çıkıyor.

Tamam da Samsun toplamda 9 milletvekili çıkartarak. Ortada fazladan 7 milletvekili var. Herkes fazlalıklarını bırakacak.

Listesinden memnun olan tek parti Milliyetçi Hareket Partisi. Zaten listesini ilk açıklayan ve seçim startını ilk veren parti de MHP.

Bu seçimin kaderini partilerin genel başkanları, milletvekili adayları ya da yereldeki teşkilatları belirlemeyecek.

Bu seçimin kaderini AK Parti öncesi yılları hiç görmemiş ve bu sene ilk kez oy kullanacak olan insanlar belirler.

Seçimin kaderini belirleyecek partiler dünyanın her yerinde iktidar partileridir. İktidar oy kaybederse muhalefet partileri de o kaybedilecek oylar oyları toplar sistem budur.

Samsun’a gelirsek.

AK Parti eğer milletvekili sayısını 6’dan aşağı düşürürse gençlere ulaşamamış demektir. Çünkü gençlere geçmişteki hastanelerin durumunu, yolların, iletişimin, sağlığın, milli eğitimin durumunu anlatarak oy alamazsınız. Çünkü o gençlik AK Parti döneminde büyüdü. O gençlik için İstanbul’un fethi ile AK Parti öncesi ülkenin durumu aynı. İkisini de görmedi ikisini de anlatıldığı kadar ya da okudukları kadar bilecek.

Bu seçimin kaderini gençlere geçmişi ve bugünü anlatarak değil, gençlerin önüne ayakları yere basan projelerle mutlu bir gelecek dizayn edecek partiler belirleyecek. Bu seçimde milletvekili sayısını kaybeden partiler de artıran partilerde gençler sayesinde bunu başaracak.

İlhan Demircioğlu