İlhan DEMİRCİOĞLU

O Liste Yanlış…

İlhan DEMİRCİOĞLU

AK Parti’de temayül sonuçları resmi olmasa da gayri resmi olarak basında ve partililerde ağızdan ağıza dolaşmaya başladı. Listeler internet sitelerinde yayınlanmaya başladı ve hemen yalanlanmaya da başladı.

Ben de yayınladım ama sonrasında yayınladığım liste yalan olduğu için değil, aday adaylarına olan saygımdan dolayı geri çektim.

Ama yayınladığım kısa süre içinde Samsun’da AK Parti siyasetinde üst düzey görev yapmış bir abim aradı o liste yanlış dedi doğrusunu ben biliyorum bana geldi dedi.

Dün AK Parti’de üst düzey görevler yapmış bir büyüğüm aradı al sana liste genel merkezden aldım dedi. 7 kişilik bir liste verdi bana.

Bu sabah gazeteye giderken bir telefon geldi temayül için liste konuşanların hepsi yalan daha sayılmadı dedi ve son olarak saat 11.00 gibi bir aday adayı aradı Ankara’dan araştırdım liste buradan gittiği gün sabaha kadar diğer illerle beraber sayılmış kapalı zarf usulü gerekli yere teslim edilmiş.

ŞİMDİ ŞU SORULARIN CEVABINI BULALIM MI HEP BERABER.

1 -  Basında yer alan listelerin yanlış olduğunu söyleyenlere hep birlikte o zaman ortaya doğru listeyi siz koyun demeyelim mi?

2 – Diyelim ki haklısınız basında yer alan listelerin tamamı yanlış, o zaman gizli kalması gereken listeleri siz nereden ve hangi yollarla ele geçirdiniz?

3 – Kaldı ki diyelim ki liste yanlış kabul. Samsun’da AK Parti ile ilgilenen ve bu partiyi uzaktan yakından takip eden içinde olan kişilere 10 isimlik bir liste yap temayül nasıl çıkar deseniz, bu listenin içinde Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Sayın Adem Güney, Sayın Caner Göktepe, Sayın Muharrem Göksel, Sayın Adnan Varol, Sayın Yılmaz Hocaoğlu’nun tamamı ya da bir kısmı olmaz mı?

VE GELELİM İŞİN VEFA VE SAYGI YANINA

Ben AK Parti’nin içinde 23. Dönem Samsun Milletvekili olan Sayın Fatih Öztürk’ün yaklaşık 4 yıl ve 60. Cumhuriyet Hükümeti’nin son Bayındırlık ve İskân Bakanı Sayın Mustafa Demir’in kısa süreli de olsa danışmanlığını yaptım. Kuruluşundan itibaren içinde gazeteci olarak ya da danışman olarak yer aldığım bir partiden müsade edin de çok gizli olmamak şartıyla bazı bilgiler alacak kadar istihbaratım olsun. Ben bu partinin içinde 17 ilçede 700’ün üzerinde köye gittim. Hiçbir zaman dostluklarımı koparmadım. Bugün hangi ilçeye gidersem gidiyim tanıdık yüzlerle karşılaşıyor en yakın çay ocağına geçip eski günleri yad edebiliyorum.

Ben köy köy gözerken ilkokula gidenler ellerinde doğru liste ile dolaşacak benimki yalan olacak.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ

İlhan Demircioğlu kimdir AK Parti’yi nereden biliyor diyenler olabilir. Çünkü parti hafızası önemli.

İlhan Demircioğlu kimdir diyenlere adres göstermek lazım. Kime soralım diyenler olursa diye birkaç isim yazayım dedim.

İlhan Demircioğlu’nu Terme’de Ahmet Yirmibeşoğlu’na, Ali Kılıç’a, Şenol Kul’a soracaksın. İsa Baş’a Fikret Oy’a soracaksın. Salıpazarı’ndan İsmail Yaman’a soracaksın, Halil Akgül’e soracaksın. Ayvacık’ta Mustafa Belur’a soracaksın. Kemalettin Gökçe’ye gidip Hapan boğazında yaptığımız seçim çalışmasını anlattıracaksın. Sonra Çarşamba’ya gelip Mehmet Köse’ye, İbrahim Gülçiçek’e, Hüseyin Dündar’a soracaksın. Ahmet Yılmaz’a soracaksın.

İlhan Demircioğlu’nu Tekkeköy’de Aydın Karmil’e soracaksın. Canik’e geleceksin Yılmaz Hocaoğlu’na Ercan Eler’e Osman Genç’e soracaksın. İlkadım’a geleceksin, İbrahim Sandıkçı’ya, İhsan Kurnaz’a, Adnan Varol’a, Hakan Ay’a, Süleyman Kaldırım’a Erdoğan Tok’a soracaksın. Sonra Atakum’a geçip Hüseyin Hüseyin Dereli’ye Haluk Köksoy’a soracaksın. Ondokuzmayıs’da Mahmut İşibilirlere, Bafra’da Abdullah Yıldırım’a, Tuncay Yurduseven’e soracaksın. Alaçam’da Ali Şengör’e bir dönem aday olan Şadi Uyar’a soracaksın. Yakakent’te Mehmet Gençoğlu’na Sefer Tek’e soracaksın. Kavak’ta Bülent’e soracaksın Üzeyir Başkaya’ya soracaksın İbrahim Sarıcaoğlu’na soracaksın. Lâdik’e gidip Fikret Baştan’a soracaksın. Celal abiye soracaksın. Asarcık’a gidip Gonca’ya soracaksın, Yüksel Akkuş’a, Hami Karakaş’a İbrahim Yüce’ye soracaksın. Havza’da Mahmut Karahan’a Murat İkiz’e soracaksın. Vezirköprü’de eski Belediye Başkanı Osman hocaya soracaksın, Sami Pala’ya soracaksın. Halil İbrahim Doğan’a Sadık Edis’e soracaksın.

Eski il başkanlarınız da var. Ali Akyüz’e, Adem Güney’e Osman Çetinkaya’ya soracaksın.

Bu partiden milletvekilleri de geçti. Mesela Mehmet kurt abi geçti, Cemal abi geçti, Ahmet Yeni abim geçti, Birnur abla geçti. Danışmanlığını yapmaktan büyük gurur duyduğum Fatih Öztürk geçti.

Halen milletvekilliği yapan büyüklerim var. Mesela Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı vekillerimle sık sık telefonlaşırım haber yaparım. Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan, Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve Fuat Köktaş abim de tanır beni.

Bu şehre 19 yıl Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmiş Yusuf Ziya yılmaz abimle 20 yılı şakın süredir geçmişimiz dostluğumuz abi kardeşliğimiz var. Her saat telefon açacak kadar yakınım kendisi de hiçbir zaman cevapsız bırakmadı.

Yeni Büyükşehir Belediye başkanımız Zihni Şahin Bey’le de dostluğumuz eski.

Şimdi gelelim sonuca…

Bu listeyi çok daha geniş tutardım ilk aklıma bunlar geldi. İlhan Demircioğlu’na aklıma gelmiyor ama çok şey diyebilirsiniz. Ama neler diyemeyeceğinizi söyleyim.

1 – Para karşılığı haber yapıyor diyemezsiniz.

2- Yalan haber yapıyor diyemezsiniz.

3 –PARTİYİ VE DOSTLUKLARINI KULLANARAK PARA VE MAKAM TALEP ETTİ DİYEMEZSİNİZ.

SAYGILARIMLA…

İlhan Demircioğlu