İlhan DEMİRCİOĞLU

Tok ihtimali yüksek…

İlhan DEMİRCİOĞLU

Yusuf Ziya Yılmaz’ın istifa ederek milletvekili aday adayı olmasıyla boşalan Samsun büyükşehir belediye başkanlığı koltuğu için Samsun’da adeta kıyasıya bir yarış var.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar arasında geçmesi beklenen yarış bana göre bir anda İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a döndü.

Bu kanıya nereden mi vardım hemen bir örnekle açıklayım.

Ben 23. Dönem Samsun Milletvekili Fatih Öztürk’ün danışmanı iken bir yerel seçim arifesinde bir ilçede Fatih Öztürk bey mevcut başkanın dışında bir ismi istiyordu. O dönemki milletvekillerinden bir başka isim ise Fatih Öztürk beyin istediği ismi de, mevcut başkanı da istemiyordu. Farklı bir isim istiyordu.

Sonrası ne oldu kim aday oldu derseniz, iki milletvekilinin dediği de olmadı, mevcut başkan bir dönem daha devam etti.

Şimdi bunu neden anlattığıma gelince…

Tabiki ilk günden itibaren Sayın Zihni Şahin ile Sayın Hüseyin Dündar isimleri ön plana çıktı ama şunu da unutmamak lazım merkezde 50’nin üzerinde ilden büyük bir ilçe var ve bunun da AK Partili bir belediye başkanı var.

Temayülde de en az Zihni Şahin ve Hüseyin Dündar kadar da oy almıştır sanırım.

Bu nedenle geride 17 yıllık bir siyasi deneyim biriktiren AK Parti ilçeler arası yarışa girmek yerine, büyükşehir belediye binasının da içinde yer aldığı İlkadım ilçesinin belediye başkanını bu geçiş sürecinde büyükşehir belediye başkanı yapabilir.

Bu benim düşüncem…

Sayın Zihni Şahin, Sayın Hüseyin Dündar, Sayın İshak Taşçı ve Sayın Osman Genç(ten biri olursa da şaşırır mıyım asla…

Çünkü bu başkanların hepsi de hizmet olarak rüştünü ispatladılar…

İlhan Demircioğlu