İlhan DEMİRCİOĞLU

Fuat Köktaş Aday Olmayacak mı?

İlhan DEMİRCİOĞLU

24 Haziran için erken seçim kararı alındı medyada da aday anketleri başladı. Herkes adaylara kilitlenirken Ankara kaynaklı bir haber bir anda Samsun siyasetinde yankı buldu.

AK Parti’de kurucu il başkanı Mustafa Demir’in yönetiminde siyasete giren sonrasında belli aralıklarla il başkanlıkları yapan ve en son seçimde de milletvekili olan Fuat Köktaş’ın yakın çevresine aday olmayacağını söylediği konuşuluyor.

Fuat Köktaş’ın yakın çevresine ve milletvekili arkadaşlarına “Ben kendim aday olmayı düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız senin aday olmanı istiyorum derse de o zaman aday olurum” dediği belirtiliyor.

AK Parti’de ikinci hamle ise Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’dan geldi.

Bakan Demircan’ın da siyaseti en üst noktada bırakmak istediği bakanlık sonrasında tekrar aday olmayı düşünmediği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gereği yeni dönemde bakanlar meclis dışından olacağı için Çiğdem Karaaslan’ın önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından liste dışı bırakılıp bakan yapılması ise en güçlü ihtimal olarak masada duruyor.

Avrupa Parlamentosu’nda görev yapan önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise aksi bir karar alınmadığı takdirde 3 dönem kuralına takılıyor. Kural uygulanırsa Kılıç’ın özellikle Orta Avrupa ülkelerinden birine Büyükelçi olarak atanma ihtimali çok yüksek.

Hasan Basri Kurt’un hem iç bölge avantajıyla hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençleştirme hareketinden dolayı önümüzdeki dönem şok şanslı isimler arasında olduğu gerçek.

Orhan Kırcalı’ın bölgesinde çok güçlü rakipleri var. PTT eski genel müdürlerinden Alaçamlı Danıştay Üyesi Osman Tural’ın ismi de aynı bölgede oldukça yüksek sesle dillendiriliyor.

Önceki dönem milletvekillerinin yeniden aday olma niyetleri elbette var ama ihtimal var mı derseniz bence yok.

Neden mi?

Adama sormazlar mı Samsun’da biz sana yüzde 65lerin üzerinde oy veriyoruz siz bizim karşımıza aday olarak döndürüp döndürüp eskileri getiriyorsunuz. Bu dava 16 yıldır iktidarda hiç kendi evladını yetiştiremedi mi?

Bence yetiştirdi?

İlhan Demircioğlu