İlhan DEMİRCİOĞLU

AK Parti’de nefesler tutuldu…

İlhan DEMİRCİOĞLU

AK Parti’de Cumartesi günü yapılacak olan il kongresi öncesi adeta liste savaşı yaşanıyor.

Hakan Karaduman başkanlığında oluşacak yönetimde yer almak için 200’ün üzerinde kişi CV bıraktı.

Bölge Koordinatörü Hacı Turan, İl Koordinatörü Cumhur Önal ve İl başkanı Hakan Karaduman’dan oluşan üçlü ekip CV bırakan kişilerle bire bir görüştü.

İl Başkanı Hakan Karaduman, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Samsun milletvekilleri ile görüştü.

Şimdi top Hakan Karaduman’da. Cumartesi günü yönetim listesini görenler şaşıracak. Bu kesin. Çünkü Hakan Karaduman 2003 yılında gençlik kolları başkanı olarak girdiği partide il başkan yardımcılığı da yaptı ve bir süredir il başkanlığı da yapıyor.

Parti duruşu olduğu için listeler konusunda asla talimat almaz. Kendi çalışma arkadaşlarını kendi seçecektir.

Vefa duygusu geniş bir isim olduğu için geçmiş dönemlerde bu partiye hizmet etmiş adı hiçbir şaibeye karışmamış bazı isimleri de yeni yönetimde görmemiz sanırım bizi şaşırtmaz. CV bırakanlar arasında pırıl pırım gençler de var.

Özellikle A takımına dokundurtmaz. Uzun yıllardır beraber çalıştığı ekibini yine yanında yanı başında tutacaktır.

Ancak gözden kaçmaması gereken nokta şu:

Eğer 3 dönem kuralında esneme olmazsa önümüzdeki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz 2019 yerel seçimlerinde aday olamayacak.

Eğer Tayyip Erdoğan her dönem Samsun Milletvekillerinden 2 ya da 3 kişiyi değiştirme geleneğini bu dönemde de sürdürürse ki öyle görünüyor. O zaman Hakan Karaduman ve listesi 2019 seçimlerinde hem belediye başkanı hem de milletvekili isimleri belirlenirken son derece etkili olacak.

Bunun içindir ki AK Parti ile uzaktan yakından ilgisi olanlar, 2019 seçimlerinde yerel de ya da Milletvekili seçimlerinde aday olmak isteyenler yönetime kendi yakınlarını sokmak isteyecektir. Bu gerçek.

Başka bir gerçek te var.

HAKAN KARADUMAN KİMSENİN ADAMI DEĞİL İNANMADIĞI İSİMLERLE YOLA ÇIKMAZ…