İlhan DEMİRCİOĞLU

En büyük transfer Vali

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor dün yapılan kongre sonrası kayyuma kaldı. İlk bakışta bu durum çok kötü gibi algılanabilir ama böyle kayyuma can kurban.

Bu kayyumu eleştirmeden önce takımın geldiği duruma çok iyi bakmak lazım.

Sezon başında Başkan Erkut Tutu çıkıp ne dedi. “Takım yönetilebilir duruma geldi. Artık Samsunspor’un önü açık” peki ne oldu. 1 buçuk milyon lira olmadığı için takım dağılma noktasına geldi. Futbolcular bu başkana güvenmiyoruz diye basın açıklaması yaptı. Futbolcuların neredeyse tamamı alacakları nedeniyle TFF’ye başvurdu. Yani Erkut Tutu tam bir fiyasko çıktı.

Sonrasındaki kongrelerde takıma kimse sahip çıkmadı. Şehirden birileri çıkıp o varsa ben para vermem, bu varsa ben para vermem demeye başladı.

Taraftarlar endişeye kapıldı, acaba yeni bir Sakaryaspor ya da Kocaelispor vakası mı yaşanacak derken beklenen kahraman ortaya çıktı.

Samsun Valisi Osman Kaymak. Şehrin sahibiyiz diyen herkesin duyarsız kaldığı bir dönemde ortaya çıktı ve şu ana kadar 2 milyon 600 bin lira civarında para buldu takıma ödemeler yaptı hatta giden 5 futbolcudan iki tanesini geri getirdi.

Sonra ne oldu. Eski başkanlardan Kazım Yılmaz 2 milyon lira veriyor, Büyükşehir Belediyesi 700 milyon lira Vezirköprü Belediyesi ise 100 milyon lira verdi.

Pazartesi tahta açılacak ve çok acil birkaç oyuncu transferi de gerçekleşecek.

Yani Vali Osman Kaymak kimsenin kimseye güvenmediği bir dönemde bu şehirden yaklaşık 5 milyon 500 bin lira buluyor. Takımı ayağa kaldırıyor. Sonrasında da kayyumu kafanıza takmayın bu takımı ben götüreceğim diyor.

Şimdi bir daha düşünelim. Bu kayyum kötü mü?.

Samsunspor’un en büyük transferi Vali Osman Kaymak değil mi ?

İlhan Demircioğlu