İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor daha kötü olabilir mi?

İlhan DEMİRCİOĞLU

Geçtiğimiz hafta Samsunspor’da yaşanan olayları gördükten sonra birden aklıma şu geldi. Bu takımın başına başkan ve yönetim olarak kim gelirse gelsin geçen hafta yaşananlardan daha kötü ne yaşatabilir.

Neler yaşandı geçen hafta bir hatırlayalım.

Başkan Erkurt Tutu önce futbolculara kazanılmış primleri ödeme sözü verdi. Sonra takım Ümraniyespor deplasmanına gideceği güne kadar ödeme yapılmayınca futbolcular sabah uçağı ile gitmeme karara aldılar. Sonra futbolcular medyanın karşısına çıktılar. Kaptan Ahmet Burak Solakel kameralara bakarak insanların gözünün içine bak baka dedi ki, “ Bize söz verdiler bundan önce olduğu gibi yine tutmadılar. Artık bunlara güvenmiyoruz” dedi.

Sonra ekledi… Bu seneki peşinatlarımız, maç başlarımız, primlerimiz ve geçen seneki ligde kalma primimiz bunların hiç birini almadık dedi.

Sonra da dedi ki bizim bu açıklamayı gerçekleştirme amacınız güven sorunu ve personelin aylardır maaşlarını alamaması.

Sonra ne oldu. Takım tesislerden ayrılınca başkan Erkurt Tutu kameraların karşısına çıktı. Bizim sadece 3 maçlık prim borcumuz var dedi. Sonra basın mensupları hatırlatınca kümede kalma primini ödemediklerini hatırladı. Sonra personel maaşlarını bizden önce de aylardır vermiyorlardı dedi. Sonra da bunlar önemli değil siz bunlara takılmayın Büyükşehir Belediye Başkanının para bulduğunu pazartesi ya da Salı günü futbolculara dağıtılacağını ona teşekkür etmek için basın toplantısı yaptığını söyledi.

Başkanın önemli değil dediklerini bakın yaptığı basın toplantısı konusuna bakın sonra da benim köşe yazımın başlığına bakın. Kararı siz verin. Futbolcular kamera karşısına geçmiş bıktık başkanın verip te tutmadığı sözlerden diyor, aylardır para alamıyoruz diyor bunlar önemsiz yani. O zaman ne önemli…

Samsunspor ’un son 25 yılını hatırlıyorum. Basın mensubu olarak takip ettim. Ben hiçbir dönemde futbolcuların toplu halde basının karşısına geçip başkan ve yönetime güvenmediklerini insanların gözünün içine baka baka söylediklerini hatırlamıyorum. Ama bu önemli değil

Kongrede cevap vereceklermiş. Ne cevabı borcu nasıl indirdiklerini anlatacaklarmış.

Sen kimseye parasını ödemezsen borç tabi azalır.

Sonra geçmiş yönetimler döneminde tahta kapama olayı olmadığı için sınırsız transfer yaptıklarını ama kendilerini de 11 milyon lira borç azalttıklarını söyledi.

Yani geçmiş yönetimlere de gönderme yaptı.

Ya geçmiş yönetimlerden biri de çıkıp size, bizim dönemimizde de Sayın Suat Kılıç gibi Sayın Akif Çağatay Kılıç gibi elini değil vücudunu taşın altına sokan bakanlarımız yoktu. O büyük paraları biz göremedik derlerse. İki tane spor bakanı ile çalıştınız hala alt yapı bir küçük halı sahaya mahkûm, bir tesis bile yaptıramadınız derse ne olacak.

Kongrede ne söyleyeceğiniz bilmiyorum ama ne söylerseniz söyleyin gerçekler bunlar…

İlhan Demircioğlu