İlhan DEMİRCİOĞLU

Guernica – Samsunspor – Erkut Tutu

İlhan DEMİRCİOĞLU

1937 yılında İspanya’da iç savaş çıkmış ve bu savaş sırasında Almanlar 28 savaş uçağı ile küçük bir kasaba olan Guarnica’yı adeta bombalarla yerle bir etmişti. O dönemlerde Guancica’ya oldukça uzak olan Malaga ’da yaşayan dünyada ünlü ressam Picasso bu katliamı 3 buçuk metre yükseklikte 7 metre 80 santim eninde bir tabloya resmetti. Bir süre sonra Picasso Paris’te bu tabloyu sergiledi. Tabloyu gören bir alman subayı Picasso’ya dönüp bu tabloyu siz me yaptınız der. Picasso döner ve o Alman subayına; “ Hayır bu tabloyu siz yaptınız. Siz o küçücük kasabaya o acımasız yıkımı yapmasaydınız ben bunu çizemezdim” dedi.

Şimdi diyeceksiniz ki bu olay ile Samsunspor’un ve Başkan Erkut Tutu’nun ne alakası var bağlantı nerede. Şimdi on söyleyim.

Giresunspor maçını statta izledim. Giresunspor taraftarının sürekli ‘Samsunspor kümeye’ tezahüratı beni de çok üzdü. Bu takımın 25 yılını bilen ve bu kadar uzun süredir gazeteciyim yapan biri olarak hele hele galip geldiğimiz bir maçta bu tezahüratları duymak beni fazlasıyla yaraladı.

Maçtan sonra Başkan Erkurt Tutu’nun da zoruna gitmiş sahanın içine kadar inmiş.

İşte anlattığım Picasso’nun Guarnica tablosunun hikâyesi ile Erkut tutu bağlantısı da tam burada başlıyor.

Giresunspor taraftarına ‘Samsunspor kümeye’ tezahüratını siz yaptırdınız. Sezon başında diploması bile olmayan teknik adama bu takımı teslim etmeseydiniz, bu kadar vasıfsız yabancı oyuncuları yıldız gibi bu takıma katmasaydınız, bu ligin en pahalı biletlerini satmayıp ta bu takım ile bu takımın gerçek sahibi olan taraftarı kucaklaştırsaydınız bu takım en kötü ilk 4 arasında olurdu ve o zaman da böylesi vasıfsız insanlar gelip te hem de kendi sahamızda bize Samsunspor kümeye diyemezdi.

O zaman bu takımın başkanı soyunma odasına gidip te kendi futbolcusunun önünde ağlamazdı.

Başkalarından gelecek paralara güvenip son dönemin en iyi ekonomisine sahibiz deyip te futbolcularının neredeyse tamamı alacaklarına karşılık federasyonu gidiyorsa, sezona şampiyonluk parolasıyla girip te 13. sırada isen bu tablonun sahibi sizsiniz Sayın Erkut Tutu ve yönetim kurulu.

Siz istifa edemezsiniz...