İlhan DEMİRCİOĞLU

Erkut Tutu istifa etmez

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor Yönetim Kurulu olağanüstü kongre kararı aldı. Bunlardan ilk 20 Aralık’ta ikincisi ise 28 Aralık tarihinde yapılacak. Yani 28 Aralık nihai kongresin yapılacağı tarih.

Samsunspor son yılların hem ekonomik hem de sportif olarak en kötü günleri yaşıyor. En azından ben bu kadar kötü yönetildiği dönemleri hatırlamıyorum. Bunun sonunda da genel kurul kararı alındı ki bu yönetiminin Samsunspor adına bu sene aldığı en doğru karar bu.

Bu takımı 25 yıldır takip eden ve iyi kötü futboldan anlayan, bu şehrin dengelerini de bilen biri olarak şunu söylüyorum.  28 Aralık tarihinde genel kurulda yine Erkut Tutu tek aday olur yönetiminde bazı isimleri değiştirir sonra kürsüye çıkar, “ Bu sezon hem ekonomik olarak hem de sportif olarak son derece başarısız bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle de daha iyisini yapacak olanların önüne açmak için genel kurul kararı aldık kimse talip olmayınca Samsunspor sevgimiz ağır bastı kulübümüzü kayyuma bırakacak halimiz yoktu” diyecek. Sonra günlerdir hazırlığını yaptığı listeyi divana sunacak.

Erkut Tutu istese de istifa edemez. Bu kadarını söylüyorum. Zamanı gelince de neden istifa edemeyeceğini açıklarım. Erkut Tutu’nun istifa etmesine izin vermeyenler biraz para bulacak futbolculara dağıtılacak birkaç yeni oyuncu alınacak ve ikinci yarıya da hedef pompalaması yapılacak böylece hiçbir şey olmamış gibi devam edilecek.

Olan Samsunspor’a olacak. Sayın eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç gitmeyecekmiş gibi ona güvenerek apar topar görkemli bir basın toplantısı yapıp kulübün ekonomisinin çok iyi olduğunu, bu sene şampiyonluğa oynayacaklarını söylediniz ve aday olması muhtemel kişilerin önüne aylar öncesinden kestiniz ya. Sonra ne oldu bakan gitti 3 ay dayanamadınız. Hani ne oldu muhteşem ekonomik tablo. Hani şampiyon kadro. Puanlar silinmeseydi Samsunspor ligin 16. Sırasında idi.

Olağanüstü kongrede Erkut Tutu yeniden başkan herkes bunu böyle bilsin. Eğer aksi olsaydı istifa ederdi. Çıksın ben yokum istifa ediyorum desin ve etsin. Edemez ve başkanlığa devam edecek. Bu yazımı saklayın ve 28 Aralıkta tekrar bakın.