İlhan DEMİRCİOĞLU

Başarı da başarısızlık ta başkanındır?

İlhan DEMİRCİOĞLU

Samsunspor’da yönetim kurulu olağan üstü kongre kararı aldı. Yapılabilecek en doğru karar da bu. Çünkü ortada 2 yıldır devam eden başarısızlık var.

Samsunspor başkanlık sistemi ile yönetiliyor bu nedenle de başarının da başarısızlığın da faturası başkanlara kesilir ki doğrusu da bu.

Samsunspor 2010 -2011 sezonunda ligin bitimine 2 hafta kala süper lige çıkmayı garantilediğinde bu takımın başında başkan olarak yine Erkut Tutu vardı ve o sene takımı lige çıkaran kahramandı. Çünkü ortada başarı vardı onun mimarı da Erkut başkandı. Sonrasında başkanlığı adeta elinden alındığında da bu takıma gönül verenlerin büyük çoğunluğu Erkut Tutu’ ya haksızlık yapıldığında birleşti.

Gelelim geçen sezona. Samsunspor sezonun son maçında kümede kalmayı başardı. Maç sonrası şampiyon olmuş gibi taraftar sahaya indi.

Bu sezon başında ise Erkut Tutu ve ekibi adaylığını açıkladığı basın toplantısında Samsunspor taraftarına o üzüntüyü yaşattıkları için özür diledi, yeni sezonda süper ligi hedefleyen bir takım ve bir kadro oluşturacaklarını, borçların artık kendini döndürecek şekile geldiğini söyledi.

Peki, gelinen nokta ne?

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Samsunspor ligin 14. Haftasında 15 puanla 15. Sırada. Sezona başladığı teknik heyetini değiştirmiş, futbolcularının büyük çoğunluğu alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle federasyona başvurmuş, yönetim olağanüstü kongre kararı almış.

Bu sezon hedef süper lig dediniz takımın başına teknik adamlık belgesi bile olmayan bir teknik adamı getirdiniz.

Yabancı oyuncu transferlerinde yüzde 80 başarısızlık var.

Bu sezon para sıkıntısı olmayacak borçlar artık düzene girdi dediniz o zaman neden bu kadar futbolcu parasını alamadığı için TFF’ye başvurdu. Neden personel uzun süredir maaş alamıyor?

Taraftar neden tesislere gelip pankart açıp sizi istemediğini açık açık belirtiyor? Sorun ekonomik haklısınız para yok ama sanayide haftalık 200 liraya çalışıp koyarak maça gelen taraftar bunu kabul etmez. Paran yoksa bu kadar büyük hedefleri neden koydun.

Futbolun doğruluğu her zaman tartışılacak acımasız yüzü de burada zaten.

41 puan hedefleyen ve sürekli başarısız sonuçlar alan Alpay Özalan nasıl gittiyse, süper ligi hedefleyen ancak 15. sırada yer alan takımın başkanı da gider.

Ama başkan Tutu, bırakır mı bunu bilmiyorum belki yönetimi değiştirip ara transferde de yabancı oyuncuları değiştirip devam eder. Şu an için en güçlü ihtimal de bu….

İlhan Demircioğlu