HaberlerSamsun haberDoç. Dr. Umut Tuncel, "Rinoplasti Ameliyatı"nı Anlattı

Doç. Dr. Umut Tuncel, "Rinoplasti Ameliyatı"nı Anlattı

Doç. Dr. Umut Tuncel, "Rinoplasti Ameliyatı"nı Anlattı

Liv Hospital Samsun Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniği’nden Doç.Dr.Umut Tuncel “ Rinoplasti Ameliyatı” hakkında bilgilendirdi.

Doç. Dr. Umut Tuncel, “Rinoplasti, Plastik ve Estetik Cerrahi Klinikleri’nde tüm dünyada en sık talep edilen ve yapılan Estetik Cerrahi operasyonudur. Bazen sadece estetik amaçlı burunda belirgin deformiteleri yani şekilsel kusurları düzeltmek için; bazen de fonksiyonel sorunlarla berber olduğunda her ikisini de düzeltmek için yapılabilir.  Yüzümüzün tam ortasında projeksiyonu ile yüze anlam ve ifade katan nefes alma organımız olan burundaki sorunlar kişinin sosyal ve psikolojik olarak etkilenmesine yol açmaktadır. Buna solunumsal problemler de eklendiğinde günün birinde burun ameliyatı kaçınılmaz olmaktadır. Operasyonlar genel anestezi altında yapılmakta, bir gece yatış gerektirmektedir. Kapalı ya da açık teknikle yapılmakta olan operasyon sonrası bir iki gün evde istirahat gerekebilmekte ve en geç 5-6. gün insanlar işine dönebilmektedir” dedi.

Burun Estetiği Ameliyatı olmaya karar verdim. Ne yapmalıyım?

Ameliyata karar verildikten sonraki süreçten bahseden Dr. Tuncel, “Burun Estetiğiameliyatı öncesi burnunuzun içi ve dışı, gerektiğinde endoskopik cihazların yardımı ile detaylı bir şekilde muayene edilir. Burnunuzun dışındaki problemler sizinle beraber değerlendirilip tartışılır. Yüzünüzün 6-8 değişik açıdan fotoğrafı çekilir, bu pozlar ameliyatı planlamada kullanılır. Ayrıca dijital kamera ile alınan görüntüler üzerinde çalışma yapılır (imagining). Böylece ameliyat sonrası oluşacak görüntü hakkında fikir sahibi olunur. Şu kesinlikle unutulmamalıdır ki imaging çalışmaları kesinlikle operasyon üzerinde tartışmak ve fikir sahibi olmak amacıyladır. Böylece yapılacak işlemin sorumluluğunu da sizinle paylaşmış oluyoruz.Ameliyatlar genel anestezi altında ve tam donanımlı hastanelerde yapılmalıdır. Ameliyat süresi hastadaki problemlerin büyüklüğüne göre değişiyor. Ameliyatlarımda detaylara önem verdiğim için ortalama 2 ila 3 saati buluyor” diye konuştu.
 

Burun Tıkanıklığı, Deviasyon ve Estetik Burun Ameliyatı


Dr. Tuncel, “Estetik ameliyatın en can alıcı noktalarından birisidir. Estetik burun ameliyatı için başvuran hastaların önemli bir bölümünde sadece şekil bozukluğu değil burun içerisinde de çeşitli problemler görülüyor. Bunların başlıcası burnun orta hattını oluşturan kıkırdak ve kemik yapılardaki “Deviasyon” denilen eğriliklerdir. Bu yüzdenestetik burun ameliyatı ve burunda tıkanıklığa sebep olanDeviasyon, burun içi etleri gibi sorunların beraber ele alınması çok önemlidir. Eğer burnunuzda bir eğrilik varsa bu estetik ameliyatınız sırasında giderilmez ise ameliyat sonrası hem eğrilik hem de nefes alamama sorununuz devam edecektir. Benim için olmaz ise olmaz her iki müdahalenin, yani estetik ve fonksiyonel sorunların birlikte çözülmesidir” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.