TEMA öğrencilerle ve gençlerle büyüyor

TEMA öğrencilerle ve gençlerle büyüyor

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı TEMA Vakfı, sosyal sorumluluk çalışmalarında gönüllü olan öğrencilerle birlikte büyüyor. Türkiye'de erozyonla mücadele ve doğal varlıkları koruma amacıyla kurulan ve bugün 1 milyonu aşkın gönüllü üyeye ulaşan TEMA Samsun'da da öğrencilerle birlikte gücüne güç katıyor.

TEVA Vakfı, Samsun Atakum Yeşildere Anaokulunda da üye olan öğrencilerin kart ve rozet dağıtım töreni gerçekleştirdi. TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, okuldaki öğretmen ve öğrencileri gönüllü olmaları nedeniyle kutladı.

Sosyal sorumluluk çalışmalarının öğrencilerin sosyal ve psikolojik gelişimlerine büyük katkıları olduğuna belirten TEMA Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, ebeveynlere ve öğretmenlere seslendi. Leman Özay, "Öğrencilerinizle birlikte gönüllü olun. Sorumluluk, bireyin uyum sağlaması, üzerine düşen görevleri yapması ve kendine ait yaptığı işlerin çevresi üzerindeki etkilerinin sonuçlarını üstlenmesi, çevresinden saygı görmesi ve kendi davranışlarının tüm sonuçlarına katlanabilmesidir" dedi.

TEMA öğrencilerle ve gençlerle büyüyor

Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması amacıyla çalışan TEMA Vakfının, bugün 1 milyonu aşkın gönüllüye ulaştığını ve bunun içinde öğrencilerin ve özellikle genç yetişen neslin olmasının büyük önem taşıdığına dikkati çeken Leman Özay, "Gençlerin üye olmasıyla, Vakfımızın Kurucu Onursal Başkanları merhum Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit'in yıllar önce çıktıkları bu yolculukta bir hayalleri daha gerçekleşmiş oldu. Toprağı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadele edilebileceğini göstermek, koruyucu çözümler üretmek, ağaçlandırma yapmak, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesini sağlamak amacıyla 31 yıl önce kurulan TEMA Vakfı'nda 1 milyonu aşkın gönül doğa için birleşti. Samsun'daki çalışmalarımız kapsamında da öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizi bu projeye dahil etmek çok değerli bir olgu" diye konuştu.  

TEMA öğrencilerle ve gençlerle büyüyor

"Toprak Dedemizin ve Yaprak Dedemizin bıraktığı mirası 1 milyonu aşkın gönüllü paylaşıyor"

TEMA Vakfı'nın artık milyonlarla ifade edilmesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, "Toprak Dedemiz merhum Hayrettin Karaca ve Yaprak Dedemiz A. Nihat Gökyiğit'in çıktıkları yolculuk, büyüyerek ve güçlenerek devam ediyor. Vakıf olarak 29 yıl boyunca, "Her şey 1 ile başlar" diyerek bize yol gösteren Toprak Dedemizin izinden gidip, bir olmadan iki olmayacağı bilinciyle hareket ettik. Yaprak Dedemizin "Doğayla dost olmaya mecburuz" sözünü ilke edinerek gönüllülüğün en temel motivasyonunun 'Doğadaki tüm canlılarla; insanlarla, ağaçlarla, kuşlarla, böceklerle dost olarak, onları mutlu etmek' olduğunu öğrendik. Onların bize bıraktığı bu değerli mirası, şimdi 1 milyonu aşkın gönüllüyle birlikte, evimiz saydığımız doğaya sahip çıkarak paylaşıyoruz. İlk günkü heyecanımız ve inancımızla sürdürdüğümüz çalışmalarımızda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, en büyük gücümüz olan 1 milyonu aşkın gönüllümüze teşekkür ediyoruz" dedi.

TEMA öğrencilerle ve gençlerle büyüyor

''Doğa için verilen mücadelede gönüllüler büyük önem taşıyor''

TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Özay; "Gönüllülüğün iyileştirici ve birleştirici bir gücü olduğuna her zaman inandık. Son dönemde artan çevre duyarlılığı ile birlikte gezegen için gönüllü olmanın kıymeti bir kez daha anlaşıldı. Vakıf olarak bugüne kadar sürdürdüğümüz tüm çalışmalar dayanışma ruhu içerisinde gönüllülerimizin üstün gayretleri sayesinde gerçekleşti. Bu vesileyle tüm gönüllülerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yıllarda da bize katılacak tüm vatandaşlarımızın emeği ve desteği ile çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

TEMA Vakfı'na nasıl gönüllü olurum?

TEMA Vakfı gönüllüleri, Vakfın ülke genelinde yürüttüğü faaliyetlerin kalbinde yer alıyor. Türkiye'nin dört bir yanındaki çalışmalarını gönüllüleri ve onlara liderlik eden İl Temsilcileri, İlçe-Mahalle Sorumluları ve Genç TEMA Başkanları aracılığıyla gerçekleştiren Vakfa başvurular iki şekilde gerçekleştirilebiliyor. Web sitesi üzerinden (tema.org.tr/gonulluluk/gonullumuz-olun) gönüllü formunu doldurarak ya da il, ilçe, mahalle veya üniversitelerdeki TEMA Vakfı temsilcilerinden gönüllülük formu temin ederek işlemler kolayca tamamlanabiliyor. Gönüllü kaydını tamamlayan kişilere gönüllülük kartı ve rozeti kişiye özel bir mektupla gönderiliyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER