Ulusal Medya'da Karadeniz Derbisi

Ulusal Medya'da Karadeniz Derbisi

Ulusal medyada yazan bazı spor yorumcuları Samsunspor'un Trabzonspor'u yendiği maçı yorumladı.

Ulusal basındaki bazı spor yazarları Samsunspor'un galibiyetiyle biten Karadeniz Derbisini yorumladılar.

"Samsunspor'un bu maçı kazanacağı daha maçın başında belliydi. Bir kere muazzam bir taraftar vardı. Çok iyi. Bizim zamanlardaki zorlu Anadolu deplasmanlarında olduğu gibi. Uzun süredir görmediğimiz kadar dolu ve coşkulu bir tribün. Samsunsporlu futbolcular da Karadeniz Derbisinin bilincinde, çok iyi bir futbol oynadılar."

İlker Yağcıoğlu ? TRT Spor

 

"Bugün Samsunspor, 90 dakika futbolda ne yapılacaksa onu yaptı. Enteresan. Yani sahaya çok iyi parsellediler. Sahada genişlik bırakmadılar, bütün saha bastılar, herkese yük eşit bindi. İyi top gezdirdiler. Bayağı güzel bir maç oldu. Yani Avrupa'dan bir maç seyretmiş gibi olduk."

Erman Toroğlu ? A Spor

Ulusal Medya'da Karadeniz Derbisi

"Samsunspor; hocasıyla, futbolcusuyla, taraftarı ile maça bu kadar motive çıkarken; Trabzonspor sahada iki kötü stoper ile yer aldı. Samsunspor, adeta dalga dalga Trabzonspor'un üzerine gelirken, bordo-mavililer, temposuz futboluyla taraftarını kahretti. Samsunspor haklı bir galibiyet aldı. Taraftarı da Samsunspor'u çok iyi ateşledi ama maç boyunca Trabzonsporlu oyunculara yabancı madde yağdırdılar! Gisdol ise çok iyi bir teknik adam olduğunu bir kez daha gösterdi."

Zeki Uzundurukan ? Fotomaç

 

"Samsun deplasmanında Trabzonspor ilk yarıyı %65 ile topla oynayıp, 3 orta yapıp, 1 defa rakip ceza sahasının içine girip, sıfır kornerle tamamladı. Bunun en büyük nedeni, rakibin en önemli oyun stratejisi olan; top rakipteyken şiddetli yapılan presle kısa yoldan golü bulmaktı. Bununla beraber duran toplardan da ligimizde en çok gol bulan takımlardan biriydi. Nitekim de bu özelliklerini en iyi şekilde kullanıp sonuca gitmesini bildiler. Samsunspor'un kurduğu oyun tuzağına düşmesi; ortaya bu skoru çıkardı."

Reha Kapsal ? Fotomaç

Ulusal Medya'da Karadeniz Derbisi

"Samsunspor rakibe uyguladığı baskının sonuçlarını iyi değerlendirerek kolay bir galibiyet elde etti dersem abartmış olmayız. Rakibin topa sahip olmasına izin verip baskıyla hataya zorlaması maçı ilk 45'te bitirmelerini sağladı. Samsunspor, maç öncesi tribünlerde yapılan "Kuzeyin Kralı" koreografisinin hakkını iyi oyunuyla vermiş oldu."

Koray Durkal ? Hürriyet

 

"Trabzonspor'un Avcı'yla son haftalarda yakaladığı iyi bir grafik var. Güvenleri yüksek şekilde Samsun'a geldiler. Ama gördük ki futbol boşluk kabul etmiyor. Her maç aynı motivasyonu ortaya koymazsanız veya doğru takımı sahaya sürmezseniz bunun faturası kayıp üç puan olarak hanenize yazılıyor. Abdullah hocanın Mendy ile orta alanda başlama tercihiyle oluşan zafiyet sonrasında yediği 3 golü telafi etmek mümkün olmadı."

Ali Gültiken ? Sabah

Ulusal Medya'da Karadeniz Derbisi

"Avcı'nın öğrencileri dünkü oyunla, iştahsızlıkla maçı çevirmeleri zordu. Açıkçası kazanma iştahları yoktu! Haklarını teslim edelim; kırmızı-beyazlı oyuncular hak ederek üç puanı aldılar, böylelikle ligde de rahat bir nefes almış oldular."

Aksal Yavuz ? Milliyet

 

"Samsunspor ilk yarıda bulduğu gollerin kıymetini oyun disiplinini elden bırakmadan, yüksek tempoya devam ederek, doğru anlarda Trabzonspor'u geri koşturarak ve hepsinden önemlisi galibiyeti daha fazla isteyerek bildi. Kümede kalmayı bana göre büyük ölçüde garantilediği galibiyeti hak ederek aldı. Trabzonspor ise ideal 11'inden 3-4 oyunculuk bir rotasyonda bile kalite eksikliği çok çabuk ortaya çıkan, an itibarı ile kupa konsantrasyonu ligden daha yüksek bir takım görüntüsündeydi."

Erman Özgür ? Fanatik

EN ÇOK OKUNAN HABERLER