Taraftara huzur yok

Taraftara huzur yok

Samsunsonhaber köşe yazarlarından Hamza Küçük'ün kaleminden

 

Hafta başında İsmail UYANIK TFF başkanlığına adaylığını açıkladı. Sonuç ne olursa olsun her Samsunlunun bu adaylığı sahiplenmesi gerekir.

Takım son haftalarda formsuz ve şanssız. Takımın nasıl bir oyun planı varsa anlayan anlatsın. Basit goller yediğimiz gibi basit pozisyonları da kaçırıyoruz. Alt tarafla araya mesafe koyalım dedikçe bir aksilik olur. Oyunun başında yine saçma bir gol yedik. Bennasser Aytaç'a benim televizyondan baktığım gibi bakınca Alim de güzel eşlik etti, maça mağlup başladık. Alim son haftalarda formsuz, bugün de çok pas hatası yaptı. Zaten pozisyonlara müdahale ederken ağır kalıyordu, üstüne pas hataları da eklendi. Yunus Emre'nin sahada olması gerekirken Alim'in oynaması sadece beni rahatsız etmiyordur umarım.

Gisdol Bennasser'i stopere çekerek geriden ayağa isabetli pasları istemiş olabilir. İlginç bir şekilde takım tempo tutamadı. Soner Gönül yerine daha az saç baş yolduran Bola vardı. Taylan'ın değişik bir ayarı var, maçta yoksa yok. Bugün gibi. Geçen hafta Taylan'ı Samsun'da bırakmış İstanbul'a gelmişiz. Bari bırakılan yerde dursa da Trabzon maçında iş yapsa. Marius yine kovaladı ama olmadı. Yerine Dimata geçti. Geçen haftaki formasyonda ikinci yarı çift forvet vardı. Bu maçta da denenebilirdi.

Nitcham girince oyunu şekillendirdi ama takım birbirinden kopuktu. Fofana ve Dimata sarı kart cezalısı. Bu kadar az süre alıp, nasıl cezalı duruma düştüler, anlamak mümkün değil.

Şut yok, pozisyon yok, heyecan yok, haliyle puan da yok. Geçen hafta ceza alan taraftara rağmen yine deplasman tribünün doldurmak kolay iş değil. Kasımpaşa'nın ise hiç seyircisi yok neredeyse. Bizim takımın son beş senede transfer ettiği futbolcu sayısı, tribündeki Kasımpaşa taraftarından fazladır. Taraftarsız, tribünsüz, stadyumsuz bir lig ancak bu kadar keyifsiz olabilir.

Şansımıza Hatay ve Konya da kaybetti.

Sezonun ilk yarısında Trabzon stadında Samsunspor taraftarına 15 dakika hışırtı sesi dinletmişlerdi. Samsun da ise deplasman tribününe bakan hoparlör bile yok. Biz yine taraftarlık nasıl yapılır tüm Türkiye'ye göstermeye devam edelim.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER