Muhammet Nacak yazdı: KAÇAN GALİBİYET

Muhammet Nacak yazdı: KAÇAN GALİBİYET

Samsunsonhaber köşe yazarı Muhammet Nacak Beşiktaş maçını değerlendirdiği bir köşe yazısı kaleme aldı; KAÇAN GALİBİYET

Süper ligde sona yaklaşırken düşme potasında yer alan takımların performansları ve alacakları puanlar merak ediliyor. Zira ligde 10. sıradan sonraki her takımın öncelikli hedefi ligde kalabilmek. Samsunspor da bu takımlardan biri. Fakat özellikle son dört sırada yer alan takımlar o kadar kötü sonuçlar alıyor ki potanın hemen üstünde yer alan takımlar haftalarca kazanamasa bile potaya girmiyorlar. Son 3 haftada sadece 2 puan alan takımımız bu zaman zarfında 12. sıradaki yerini koruyabildi ve düşme potasıyla arasındaki puan farkını 7'ye yükseltti.

Özellikle bu hafta alınan sonuçlardan sonra İstanbulspor dışında yarış, Pendik, Karagümrük, Antep ve Hatay arasında geçecek gibi görünüyor. Aradan hangisinin sıyrılacağını hep birlikte göreceğiz. Bu takımların üzerinde yer alan Konya, Kayseri, Ankaragücü ve Samsunspor hem puan avantajını hem de camia takımlar olmaları sebebiyle taraftar desteğini arkalarına almış görünüyorlar. Bu avantajla kazanamadıkları haftalarda da kaybetmeyerek yerlerini korumayı başarıyorlar.

İki haftadır hem oyun hem puan olarak bekleneni veremeyen Samsunspor'un Beşiktaş maçında nasıl bir reaksiyon göstereceği merak ediliyordu. Çünkü karşısında bireysel anlamda güçlü fakat formsuz bir takım vardı. Pendik maçındaki formsuzluğu ile dikkat çeken Tait'in bu maçta yerini Taylan'a bırakacağı tahmin edilmekle birlikte Soner Gönül'ün yerine Bola'yı görmek taraftarların genel beklentisiydi. Maalesef Soner 11 başladı ve aynı vasat performansını sürdürdü. Beklerimizin verimsizliği, takım savunmasındaki zaaflarımız ve Beşiktaş'ın yüklenmeleri neticesinde 1-0 geriye düştük. Böyle olmasına rağmen Okan'ın kurtarışları, Taylan'ın performansı ve Marıus'un istek ve hırsı dikkat çekti. Gisdol'ün dokunuşları ile skor üretebileceğimiz ve oyuna ortak olabileceğimizin mesajını almıştık maçtan. İlk yarıda sol çizginin aksamasına rağmen Hoca sağ çizgiyi değiştirmeyi tercih etti ve Zeki ile sarı kartlı Holse'nin yerine Shindler ve Muja'yı oyuna aldı. Bu hamle ile solda verimsiz olan Emre sağa geçerken Muja sol açığa geçti. Bennaser ve Taylan ile kaleyi yokladıktan sonra Emre ile beraberliği yakaladık. Maça Okan ve Mert'in kurtarışları damgasını vurdu ve ben Milli Takımın iki kalecisini izlemekten büyük keyif aldım.

Beraberlikten sonra Beşiktaş hocasının orta saha oyuncularını oyundan alıp tüm hücum oyuncularını sahaya sürmesi haftalardır galip gelemeyişinin tezahürüydü ve bu hamle ile Beşiktaş'ın kazanma ihtimali kalmadı. 87. dakikada Marıus'a Gedson'un yaptığı net penaltı çalınsa maçı kazanmamız kaçınılmaz olacaktı. Ama konu Samsunspor olunca bırakın hakemin penaltıyı vermesini VAR bile devreye giremiyor. Hiç kuşkusuz bu zor deplasmandan alınan 1 puan hem takıma hem camiaya umut ve moral oldu. Alt sıralardaki takımların puan kaybetmesiyle birlikte artık tamamen rahatlamak istiyor ve sabırsızlıkla Adana Demirspor maçını bekliyoruz.

Alınan 1 puanda büyük emeği olan büyük Samsunspor taraftarından bahsetmezsek olmaz elbette. Beşiktaş taraftarının gözünden de kaçmamış bu destek. Nitekim maç sonu bu desteği ifade etmeden geçemedi rakip takım taraftarı. Stadı inleten ve verdiği destekle takımı ayakta tutan taraftarımız her türlü övgüyü hak ediyor.

Hoşça bakın zatınıza.   

EN ÇOK OKUNAN HABERLER