Samsun'da yaşlı adamı hayattan koparan kaza kamerada!

Samsun'da yaşlı adamı hayattan koparan kaza kamerada!

Samsun'da önceki gün akıllı kavşakta karşıdan karşıya geçerken otomobilin çarpması sonucu Murat Tahıl (77) isimli vatandaş hayatını kaybetti. Akıllı kavşakta meydana gelen kaza vatandaşların tepkisine neden olurken, kavşaktaki sinyalizasyon sistemi için de eleştiriler gündeme geldi.

Samsun'da önceki gün Atakum Atatürk Bulvarı üzerinde, Denizevleri kavşağında 77 yaşındaki Murat Tahıl isimli vatandaşı feci bir şekilde hayattan koparan kaza vatandaşların tepkisine neden oldu. Akıllı kavşakta meydana gelen kaza, daha önce de aynı noktada yaşanan birçok ölümlü kazayı hatırlattı. Vatandaşlar, "Buradaki ışıkların birbirine olan açısı ve İsmet İnönü Bulvarından gelerek kavşaktan hızlıca Atatürk Bulvarı'na dönen ve herhangi bir sinyalizasyonla karşılaşmadan hareket eden araçlar karşıdan karşıya geçmekte olan vatandaşları ölümle burun buruna getiriyor. Sinyalizasyonun yayadan sonra mesafe olarak öne çekilip, araçların lambaları görüp durması gerekir" ifadelerini kullanıyor.

Sinyalizasyon, kavşak ve üst geçit!

Daha öce de birçok ölümlü kazanın meydana geldiği ve önceki gün Murat Tahıl'ı hayattan koparan kavşakla ilgili vatandaşlardan kaza sonrasında eleştiriler yükselmeye başladı. Yapılan eleştirilerin odak noktasında ise sinyalizasyon sistemi, kavşaktan hızlıca dönen ve hiçbir sinyalizasyonla karşılaşmadan yaya yolunu kullanan vatandaşlarla burun buruna gelen araçların durumunu ve üst geçit ihtiyacı yer alıyor.

Akıllı kavşak sistemi mi neden oldu?

Samsun'da yaşlı adamı hayattan koparan kazaya ilişkin olarak iddia edilen ihmaller zinciri gündeme getirilirken üzerinde en çok durulan nokta ise Samsun'da hayata geçirilen akıllı kavşaklar ile ilgili oldu. Denizevleri Kavşağındaki akıllı kavşak sisteminin karşıdan karşıya geçen insanları yanılttığı ifade ediliyor.

Akıllı kavşak

Samsun'da hayata geçirilen akıllı kavşak projesi kapsamında, 4 ana bulvarda 110 kavşak yeniden düzenlendi ve 75'i adaptif akıllı kavşak haline getirilmişti.

Samsun'da yaşlı adamı hayattan koparan kaza kamerada!

Samsun'da yaşlı adamı hayattan koparan kaza kamerada!

Samsun'da yaşlı adamı hayattan koparan kaza kamerada!

ÖZEL HABER - SAMSUN SON HABER

EN ÇOK OKUNAN HABERLER