Akın Üner Yazdı: 'Köprü'

Akın Üner Yazdı: 'Köprü'

Düşündürürken eğlendiren çarpıcı yazılarıyla Samsun Son Haber'in sevilen kalemlerinden birisi olan Akın Üner'in 'Samsunlu Siyasetçiler Dizi Film Oyuncusu Olsaydı' başlıklı yazısı büyük sempati yarattı.

Yazının CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cevat Öncü'yü konu alan ve ilginç metaforlarla süslenen bölümü ilgiyle okundu.

Üner'in Cevat Öncü'yle ilgili yazdıkları şöyle:

DİZİNİN ADI: KÖPRÜ

BAŞROL OYUNCUSU: CEVAT ÖNCÜ

Anadolu'da bir kasabaya yeni kaymakam atanır. Kasabanın ortasından bir ırmak geçmektedir. Ancak iki yanda oturanlar arasında çok eskilere dayanan büyük bir husumet vardır. Bu nedenle kasaba sakinleri mecbur olmadıkça karşı yakaya geçmemektedir.

Hastane, okul, postane gibi zorunlu işler için karşıdan karşıya geçmek isteyenler, bir kayıkçıya ücret ödemektedir ve işi bitince de çabucak aynı kayıkçıya ücretini ödeyerek evlerine dönmektedir. Bunun dışında iki tarafın sakinleri arasında hiçbir sosyal ilişki yoktur ve sebebi bilinmeyen bir düşmanlık bulunmaktadır.

Kaymakam, meselenin iletişimsizlikten kaynaklandığını düşünür ve bir köprü yaptırmaya karar verir. Eğer bu köprü yapılırsa insanlar birbiriyle daha çok görüşecek ve birbirlerini anlayıp aralarındaki düşmanlıklara son vereceklerdir.

Ancak bu husumetten para kazanan kayıkçı, köprünün yapılmasına şiddetle karşı çıkar ve her iki taraftakileri kışkırtarak köprüye karşı bir lobi oluşturur.

Kaymakam, bir yandan köprüyü yaptırmak için çabalarken öbür yandan buna engel olamaya çalışanlarla mücadele etmek zorunda kalacaktır.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER