GİSDOL SİSTEMİ VE KALİTELİ AYAKLAR

GİSDOL SİSTEMİ VE KALİTELİ AYAKLAR

Samsun Son Haber köşe yazarlarından Muhammet Nacak'ın kaleminden 'GİSDOL SİSTEMİ VE KALİTELİ AYAKLAR'

İç sahada muhteşem taraftarının da etkisiyle önlem alınamaz ve durdurulamaz bir Samsunspor izliyoruz haftalardır. Bu durum istatistiklere de yansımış durumda. İlk 10 haftalık kayba rağmen takımımız iç sahada en çok puan toplayan 4. takım. Bu Samsunspor taraftarının takımına ne denli bir destek verdiğinin ve katkıda bulunduğunun da bir göstergesi aslında.

Ankaragücü maçı öncesinde bu muhteşem taraftar dost takıma güzel bir jestte bulundu ve "Başkent-Samsun el ele; hep beraber tribüne" tezahüratları ile hem rakip takımı hem de maç boyu yaptığı dostane tezahüratlarla Ankaragücü taraftarlarını mest etti. Maç sonunda yenilmelerine ve düşme potasına iyice yaklaşmalarına rağmen takımımızı tribünlerine çağırarak alkışlayan Ankaragücü taraftarı da büyük bir alkışı hak etti. 

Süper ligde çıktığı ilk maç olan Başakşehir maçından itibaren sürekli ön alan baskısıyla dikkatleri çeken Gisdol, Ankaragücü maçında da Drongelen, Bennasser ve Marıus gibi as oyuncularının yokluğuna rağmen sistemini başarıyla uyguladı. Hocanın sistemi her ne kadar dikkat çekse de bu maçta bireysel performanslar da etkili oldu. Osman ve Ercan kendilerine verilen 11 şansını iyi değerlendiremezken Ntcham maçın yıldızıydı. Tait, sarı kart gördüğü için devrede oyundan alınmasa 2. golü atmak için bu kadar beklemek zorunda kalmazdık. Muja ve Ntcham'ın uyumuna hayran kaldım. Özellikle ilk yarı sol kanattano kadar çok bindirme ve duvar pası yaptılar ki Osman son vuruşlarda isabetli olsa ilk yarı 4'ü bulabiliyorduk.

Sisteminden dolayı hocayı tebrik ederken bu sistemi başarıyla uygulayan oyunculara da parantez açmak gerekiyor. Çünkü hocanın sisteminde oyuncuların yalnızca pres yapması yeterli değil. Gisdol'ün sisteminde, topla çok fazla oynamayan,  gerek presle kazandığı topları gerekse akan oyunda topu hızlı ve etkili şekilde rakip sahaya aktaran bir beceri gerekiyor. Bu kondisyon ve hız kadar futbol aklı ve teknik de gerektiriyor. İleri hatta Bennasser, Tait, Ntcham, Holse, Muja, Raman ve Emre gördüğümüz kadarıyla bu özelliklere haizler. İleri uçta bu kaliteye eş değer bir golcümüz olsaydı bugün farklı şeyleri konuşuyor olacaktık. Bu beceriden yoksun oyuncular zaten sistemde başarılı olamadıkları için kendilerini belli ediyorlar.

Hem bu yetenekli oyuncuları hem de Hoca'mız ve yardımcılarını takıma kazandıran başkan, yönetim, scout dahil emeği geçenlere özellikle teşekkürler.

Hoşça bakın zatınıza.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER