Adem Güney; 'AK Parti Siyaseti Ticarileşti'

Adem Güney; 'AK Parti Siyaseti Ticarileşti'

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, 'AK Parti siyaseti artık ticarileşti. Eskiden siyaset millet için yapılırdı. Şimdi kendileri için yapılmaya başlanıldı. Bunlara itiraz ettiğimiz için bizi o bünye kabul etmedi, dışarı attı' dedi.

'BİRİLERİNİN ADAMI OLDUĞU İÇİN, BİRİLERİ İSTEDİĞİ İÇİN GELDİ'

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Asarağaç Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Arıkan ve üyelerini ziyaret etti. Burada projelerini anlatan Adem Güney, AK Parti adayının açıklanmasının ardından seçimi kazanmış gibi bir havaya girildiğini belirterek, "Halit Doğan, Çarşamba'da çok başarılı işlere imza attığı için mi getirildi buraya? Hayır. Birilerinin adamı olduğu için, birileri istediği için geldi. Belediye başkanı olmuş gibi havaya girdiler. Başkan olmak için sandıktan çıkmak gerekir" ifadelerini kullandı.

'İTİRAZ ETTİĞİMİZ İÇİN BİZİ O BÜNYE KABUL ETMEDİ, DIŞARI ATTI

Siyasetin ticarileştiğini ifade eden Adem Güney, "Bana gazeteci sordu, dedi ki; 'Sen niye AK Parti'den ayrıldın?' Dedim ki; 'Artık AK Parti siyaseti ticarileşti.' Eskiden siyaset millet için yapılırdı. Şimdi kendileri için yapılmaya başlanıldı. Bunlara itiraz ettiğimiz için de bizi o bünye kabul etmedi, dışarı attı. İşte resimlerimiz vardı, onları indirdiler. Biz bunları hep konuşuyorduk, hep itiraz ediyorduk. Ayrıldık. Yerel yöneticiler eğer işe sahip çıkarsa, Samsun'un derdiyle, milletin derdiyle dertlenirse sorunlara çözüm bulunur" diye konuştu.

Adem Güney; 'AK Parti Siyaseti Ticarileşti'

"Her tarafı, bayraklarla, afişlerle, pankartlarla doldurdular" diyen Adem Güney, şöyle konuştu:

"Seçmenimiz bizi de sıkıştırıyor. Niye bizim pankartımız az. 'Ne kadar çok resim olursa o kadar itibarımız olur' dediler. Ne alaka, millet resme bakarak oy vermiyor ki. 'Şu adam yakışıklı ona oy veririm' demiyor. İşte onlar şatafata, gösterişe kaçıyor. Bu noktada israfı önlersek, ahlaklı belediyeciliğin temelinde bu yolsuzluğu önlersek, haksızlığı önlersek, havuzda birikecek paralarla bu millete hizmet edilecek."

'TÜRKİYE'NİN EN PAHALI SUYUNU KULLANIYORUZ. NEDEN?'

Türkiye'nin en pahalı suyunu Samsun'un kullandığını ifade eden Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkanı Adem Güney, "En fazla yağmur alan bölgede bulunuyoruz. Sağımızda, solumuzda büyük ırmaklarımız, göllerimiz var. Ama Türkiye'nin en pahalı suyunu kullanıyoruz. Neden? Maliyet mi çok yüksek? Bir Katrilyon bankadan kredi çekersen, yıllık 400 Trilyon nasıl ödeyeceksin? Vatandaşın suyuna zam yaparak mı?" ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER