YRP'den Çarşamba'da Sürpriz! Aday Dündar mı?

YRP'den Çarşamba'da Sürpriz! Aday Dündar mı?

AK Parti'de hafta sonu Samsun İlçe Belediye Başkan Adaylarının açıklanmasından sonra siyaset arenası ve AK Parti'nin rakibi partilerin de hamleleri hız kazandı. Partilerin ilçe başkan adayları da belli olmaya başladı ve isimler net olarak konuşulmaya başlandı.

Samsun'da AK Parti'nin Pazar günü açıkladığı ilçe belediye başkan adaylarının ardından rakip partiler de stratejilerini ve kimi aday göstereceklerini birer birer belirlemeye başladılar. Bu noktada Samsun'da seçimin kilit ilçelerinden Çarşamba'da AK Parti'nin eski Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'ın, Yeniden Refah Partisi'nin belediye başkan aday olarak açıklanacağına kesin gözüyle bakılıyor.

2004-2019 yılları arasında AK Parti Çarşamba Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve 2024 Yerel Seçiminde AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan Hüseyin Dündar'ın ismi Yeniden Refah Partisi ile anılır oldu. Dündar'ın adının yeniden gündeme gelmesinde, Yeniden Refah Partisi'nde AK Parti'de iken birlikte görev yaptıkları YRP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney'in etkili olduğu konuşuluyor.

Hüseyin Dündar mı açıklanacak?

Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti ile ittifak yapmayacağının belirlenmesinin ardından başkan adaylarının birer birer açıklandığı Samsun'da sürpriz hamleler gelmeye başladı. Özellikle Çarşamba'dan Halit Doğan'ın AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması sonrasında, muhalefet ve hatta Cumhur İttifakından ayrı seçime girecek olan Yeniden Refah Partisini de hareketlendirdi. Yeniden Refah Partisi'nin iddialı bir adayla Çarşamba'da hamle yapmaya hazırlandığı ve bu adayın da Hüseyin Dündar olduğu konuşuluyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER