Siyasette Transfer Dönemi Başladı: Kim Kiminle Görüşüyor?

Siyasette Transfer Dönemi Başladı: Kim Kiminle Görüşüyor?

AK Parti'nin adaylarını açıklamasının ardından birçok ilçede aday gösterilmeyen isimlere diğer siyasi partilerden teklifler gittiği belirtiliyor.

Bu konuda en aktif iki parti, İyi Parti ve Yeniden Refah Partisi olacak gibi görünüyor.

Sızan bilgilere göre Atakum'da Özlem Maraş'ın aday gösterilmesi üzerine İshak Taşçı ve Adem Bektaş, diğer partiler ile temasa geçti.

İshak Taşçı'nın İyi Parti ve Yeniden Refah Partisinden gelen transfer tekliflerine sıcak baktığı konuşulurken Adem Bektaş'ın da bu iki partiyle görüşme trafiğine girdiği iddia ediliyor.

Öte yandan CHP'de aday gösterilmeyen Başkan Cemil Deveci cenahında ise ise İyi Parti, Memleket Partisi ve bağımsız adaylık gibi seçeneklerinin masada olduğu söyleniyor.

İlkadım'da Süleyman Kaldırım'ın da Yeniden Refah Partisi ile anlaşmak üzere olduğu ifade ediliyor.

Diğer yandan Tekkeköy'de üstü çizilen Başkan Hasan Togar'a yakın kaynaklar, İyi Parti'nin yanı sıra Yeniden Refah Partisi'nin radarına girdiğini belirtiyor.

Ülkücü geçmişi nedeniyle Togar'ın İyi Parti'ye yakın olduğu söylense de onunla birlikte hareket eden Ak Partili grupların YRP saflarından seçimi alma ihtimalinin daha yüksek olduğu görüşünü savundukları iddialar arasında.

Samsunsonhaber-Özel Haber

EN ÇOK OKUNAN HABERLER