NECATTİN BAŞKAN KOLTUĞUNU KORUYABİLECEK Mİ?

NECATTİN BAŞKAN KOLTUĞUNU KORUYABİLECEK Mİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İlkadım ilçe belediye başkanlığı için bir kez daha Necattin Demirtaş'ın elini kaldırması üzerine kulisler dalgalandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Nilay Tüfekçi'yi açıkladı ama asıl merak edilen İlkadım'da ne olacağıydı.
Zira 2019'da Karadeniz'deki tek İYİ Parti belediyesini partisine kazandıran Necattin Demirtaş'ın parti teşkilatlarıyla yaşadığı gerilimli süreçler nedeniyle tekrar aday gösterilmeyeceği iddia ediliyordu.

Demirtaş'ın sürekli kendisini "partide misafir" olarak tanımlaması, MHP ile gönül bağını sürdürmesi, partisinin etkinliklerine katılmaması ve dahası AK Parti'ye transfer olacağına dair dedikodular, İYİ Parti teşkilatıyla arasına kara kedi girmesine neden olmuştu.

Demirtaş'ın çizik yiyeceği iddialarını kuvvetlendiren bir gelişme, İYİ Parti İlkadım ilçe başkanı Burcu Işıtan Satar'ın istifa ederek aday adaylığı başvurusu yapması olmuştu.
Durumu gören Demirtaş'ın Yeniden Refah Partisi ile diyaloğa geçtiği söylentileri de asla yalanlanmadı.

Ancak ne olduysa son düzlükte oldu ve arka arkaya meydana gelen gelişmeler ile son anda ibre tekrar Demirtaş'a döndü.

Önce eski başkan Satar'ı destekleyen yeni ilçe yönetimi Genel Merkez destekli bir darbeyle yıkıldı, sonra da Büyükşehir için Nilay Tüfekçi'nin adı açıklandı.

Son zamanlarda pek Samsun'da görünmeyen İyi Parti milletvekili Erhan Usta'nın Demirtaş ile arasının soğuk olduğu biliniyordu, ancak Usta'nın Samsun Büyükşehir adaylığından kaçınması nedeniyle söz hakkı zayıflamıştı.

Tüfekçi de eldeki tek belediyenin başkanı Demirtaş'ı yanında görmeyi tercih etti. Zira Demirtaş eğer YRP adayı olsaydı İYİ Parti, seçime belediyesiz girecek ve Tüfekçi'nin zaten çok zor olan işi daha da güç bir hal alacaktı.

Diğer bir faktör de Demirtaş'ın eski yol arkadaşı Koray Aydın'ın ağırlığını koyması oldu. Teşkilatın büyük bölümünün itiraz etmesine rağmen Koray Aydın ile ekip olan il başkanı Hasan Aksoy, Demirtaş'a itirazını geri çekti.

Bu tercihin parti teşkilatlarından bir istifa dalgasına yol açması beklense de aslında siyaset matematiği yönünden Demirtaş tercihi doğru gibi görünüyor.

CHP'nin İlkadım'da yüksek profilli bir aday çıkartmaması durumunda Büyükşehirde Cevat Öncü'ye yönelen sol seçmenin İlkadım'da Demirtaş'a emanet oy vermesi sürpriz olmaz.
Ayrıca İlkadım'da belirgin bir ağırlığı olan Kavaklı seçmenlerin de son tahlilde Demirtaş'tan kopmayacağı hesap ediliyor.

Hele bir de AK Parti, bölgenin sosyal yapısında karşılığı olmayan bir isimle seçmen karşısına çıkarsa Demirtaş'ın bir kez daha aradan sıyrılma ihtimali elbette var...

EN ÇOK OKUNAN HABERLER