Seçmen listeleri askıdan iniyor!

Seçmen listeleri askıdan iniyor!

Türkiye, 31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlere kilitlendi. YSK, seçim takvimini belirledi. Askıya çıkan seçmen listeleri yarın indirilecek.

Türkiye, önümüzdeki 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere kilitlendi. Bir yandan siyasi partilerin aday belirleme süreçleri devam ederken, bir yandan da Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimi işlemeye devam ediyor.

Bu kapsamda seçmen listeleri, 4 Ocak itibarıyla muhtarlıklarda askıya çıkarılmıştı. Seçmen listeleri, 17 Ocak Çarşamba günü saat 17'ye kadar kontrol edebilecek. Listede ismini bulamayanlar ise il ve ilçe nüfus müdürlüklerine itiraz başvurusunda bulunacak.

Peki seçmenler kayıtlarını sorgulama işlemlerini nasıl gerçekleştirecek? Kurul kararına göre; seçmen kaydı sorgulama işlemleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi ve çağrı merkezinden yapılabilecek. Ayrıca seçmen sorgulama mobil uygulaması ile e-devlet üzerinden de kayıt sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Öte yandan; seçmen niteliği olduğu halde, listede adı bulunmayanlar herhangi bir hizmete ait faturayı ya da kira sözleşmesini ibraz etmek zorunda olacak. Öğrenci olup öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyenler, muhtarlık bölgesinde kimlik veya adres bilgilerinde yanlışlık ya da eksiklik olanlar ise bilgilerini güncelleyecek.

Seçmen bilgi kağıtlarının dökümüne ve dağıtımına 29 Şubat'ta başlanacak.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER