Yeni Yılda Ruh Sağlığınızı İyileştirmek İçin Gerçekçi Hedefler Belirleyin

Yeni Yılda Ruh Sağlığınızı İyileştirmek İçin Gerçekçi Hedefler Belirleyin

Liv Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi'nden Uzm. Klnk. Psikolog Enise Öziç yeni yılda ruh sağlığımıza iyi gelecek tavsiyelerde bulundu. Uzm. Klnk. Öziç, ruh sağlığımızı önemserken doğru bakış açısı kazanmanın önemli olduğunu söyledi.

Yeni bir yıla başladığımız bu ilk günlerde kararlarımızı ve adımlarımızı, ruh sağlığımızı iyileştirmeye yönelik atmayı unutmamız gerektiğini belirten Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, "Davranışsal hedeflerinizi gerçeğe uygun oluşturun. Gerçekleşmesi mümkün hedefler koymak motivasyonunuza çok iyi gelecektir" dedi.

"Tüm duygulara yer açın"

Yeni bir yıla başladığımız bu ilk günlerde kararlarımızı ve adımlarımızı, ruh sağlığımızı iyileştirmeye yönelik atmayı unutmamamız gerektiğine değinen Uzm. Klnk. Psk. Öziç, "Peki ruhumuzu güzelleştirmek, dinginleştirmek için hangi bakış açısında olmalıyız? İlk olarak tüm duygulara yer açın. Beklentilerinizi sadece mutlu olmak üzerine değil, tüm duygulara yer açarak düzenleyin. O zaman bu duygularla baş edebilme gücünüz artacak, yaşamın anlamını daha çok fark edecek ve kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz" diye konuştu.

"Gerçekleşmesi mümkün hedefler koyun"

Doğru hedefler ve pozitif söylemlerin önemine dikkat çeken Uzm. Klnk. Öziç, "Davranışsal hedeflerinizi gerçeğe uygun oluşturun. Gerçekleşmesi mümkün hedefler koymak motivasyonunuza çok iyi gelecektir. Bize iyi gelen büyük adımlar, büyük yer değişiklikleri değildir. İyi gelen yüklenen anlam ile o an orada olabilmektir. Nerede olursanız olun, o anı kendinize hissettirin. Yaşayın. Duyun. Görün" ifadelerini kullandı.

"Pozitif kelimeleri hayatınıza alın"

Gerçeğe uygun ve büyük hedefler oluşturuyorsak da bu hedefleri parçalara bölmemiz gerektiğini söyleyen Uzm. Klnk. Psk. Öziç, "Adım adım ilerleyin. Her parçayı tamamladığınızda hedefinizin sürdürebilirliği artacak ve ulaşılabilirliği daha mümkün olacaktır. Kelimelerin gücünü azımsamayın. Kuracağınız cümlelerin niteliğinin yaşam motivasyonunuza etkisi zannettiğinizden çok daha fazladır. Gerçekçilik kavramından uzaklaşmadan pozitif kelimeleri hayatınıza alın" dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER