Ellere yeni tramvay güzergahı Samsun'a bir parmak bal

Ellere yeni tramvay güzergahı Samsun'a bir parmak bal

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı aralarında Samsun'un da olduğu 5 ildeki raylı sistem projelerine dair bazı işleri devraldı. Buna göre Bursa, Kocaeli, Sakarya, Trabzon ve Samsun'daki raylı sistem projelerine dair bazı işleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hayata geçirecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Bakanlık, "Bursa Üniversite-Görükle Uzatma Hattı", "Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı 1. Aşaması", "Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Adapazarı-Serdivan Raylı Sistem Hattı", "Trabzon Raylı Sistem Hattı", "Samsun Raylı Sistem Hatları Araç Alımı" işlerini devraldı.

DİĞER İLLERE YENİ PROJE SAMSUN'A YOK

Bakanlık 4 ile yeni raylı sistem yaparken Samsun'a 10 tramvay alıyor. Samsun'un elinin altında yeni raylı sistem yapım projesi yok. Dolayısı ile diğer 4 il gibi elinde yeni bir güzergah projesi olsaydı bu yeni hatların yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecekti. Samsun ise sadece mevcut hatta yolcu sıkışıklığını gündeme getirdiği için sadece 10 tramvay ile yetinmek zorunda kaldı.

Ellere yeni tramvay güzergahı Samsun'a bir parmak balRaylı sistemde yoğunluğu azaltacak yatırım: 10 yeni tramvay 2024'te

EN ÇOK OKUNAN HABERLER