Tokat'tın en büyük Millet Bahçesi açıldı

Tokat'tın en büyük Millet Bahçesi açıldı

Turhal ilçeşsnin çehresini değiştiren millet bahçesi, Turhal Kocakavak Millet Bahçesi Turhal Belediyesi tarafından açıldı.


Açlışı yapılan Turhal Kocakavak Millet Bahçesi 35 m alan içerinde,15.000 m yeşil alan Turhal'ın en büyük oyun grubu, trafik eğitim pisti kamelyalar ve 10 kişilik etkinlik alanı bulunuyor. Açılışı yapılan 31.641metrekarelik alanıyla Tokat'ın en büyük millet bahçelerinden biri olan Turhal'ın yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelecek olan Kocakavak Millet Bahçesinin açılışına, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Turhal Kaymakamı Ali Gökay, Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Mehteran, güreş ve hayal gösterilerinin ardından konuşmalara geçildi.
'Turhal'a gerçekten çok güzel bir şekilde yakıştı'
Turhallı vatandaşların nefes alacağı bir bahçe olduğunu belirten Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, 'Açılışını yapacağımız millet bahçemizin Turhal'a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Millet bahçeleri vatandaşlarımızın soluk aldıkları, dinlendikleri ve beş ve pek çok etkinlikleri yaptıkları buluştuğu mekanlar haline geldi. Bu anlamda da burası Turhal'a gerçekten çok güzel bir şekilde yakıştı Tabii parkların aynı zamanda çevrenin ne kadar önemli olduğu toplumumuz için ne kadar hayati anlamı olduğu, kullanıldıkça ortaya çıkıyor. İnşallah burası Güzel bir şekilde kullanılır. Turhal'ın hedeflerine doğru yürüyen, her geçen gün çok daha büyüyen bir şehir olduğunu, enerjisiyle, birikimiyle yarınlarda çok daha güzel donatılarla, imkânlarla bir arada burada yaşanılacağını ifade ediyorum.''ifade etti.
'Ülkemizin nadir millet bahçelerinden olacağına inandığımız millet bahçemizin açılışı için toplanmış bulunmaktayız'
Tokat'ın en büyük millet bahçesi olduğunu belirten Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler;'' Turhalımızın kalbi olarak adlandırabileceğimiz bir lokasyonda geçmiş kuşaklardan devraldığımız adeta şehrimizin yaşayan hafızası olan, taşıdığı anıtsal, anıtsal, değer ve içerisinde barındırdığı peyzaj dokusuyla bölgemiz ve ülkemizin nadir millet bahçelerinden olacağına inandığımız millet bahçemizin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirmesiyle Türkiye'nin dört bir tarafında yapımına başlanan millet bahçelerimizi biz de Turhal Belediyesi olarak şu anda hayata geçiriyoruz, İnşallah liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmet ve eser siyasetini kendimize rehber edindik. Hakkı ve siyasetini kendimize rehber edindiğimiz Cumhurbaşkanımız için yerelde de faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yaklaşık üç yıldır içerisinde bulunduğumuz bu alanı dağ evimizle beraber gerek temizlik gerek peyzaj, gerekse içerisindeki düzenlemeleri yapmak için gece gündüz bir çaba sarf ediyoruz. Şehrimizin asırlık birikmiş sorunlarına kalıcı çözümler üretmemiz yanında belki de toplumsal hayatta en fazla ihtiyaç duyduğumuz huzur, barış, birlik ve beraberlik iklimini Turhal'da oluşturmak için ciddi bir gayret sarf ediyoruz' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımı ile kurdela kesimi yapıldı.