Burası Hollanda değil, Amasya'daki lavanta bahçesi

Burası Hollanda değil, Amasya'daki lavanta bahçesi

Metropolün stresinden uzaklaşmak için Amasya'daki köyüne dönen ev hanımı Özlem Genç, 13 dönümlük arazine diktiği lavantalarla hayallerini gerçekleştirdi.


Taşova ilçesine bağlı Mercimek köyünde ev hanımı Özlem Genç, Isparta'daki lavanta bahçelerinden esinlenerek hayalleri üzerine yola çıkarak 13 dönümlük arazisine diktiği 11 bin kök lavantanın hasadını yaptı. Eşinin görevi sebebiyle Antalya'da ikamet eden ama daha sonra lavanta yetiştiriciliği ile alakalı proje olduğunu öğrenip köyüne dönüp lavanta yetiştiren Özlem Genç, '3 yıldır aralıksız lavanta hasadı yapıyoruz. Küçük adımlarla başlayan lavanta tarımımızın ilimizde daha da gelişeceğini ve ekonomiye katkı sağlayacağını ümit ediyoruz. Lavanta tarlamızla ilçemizde yeni bir turizm destinasyonu oluşturmayı hedefliyoruz. Lavanta tarlaları yabancı misafirlerimizin daha çok dikkatini çekiyor. Hollanda'daki lale bahçeleri gibi Mercimek'teki lavantalı bahçemizi turizme kazandırıyoruz. Burası Hollanda'daki lale bahçeleri değil, Burası Amasya, Taşova, Mercimek köyündeki bahçemiz. Herkesi bekliyoruz' dedi.
Taşova YEG Derneği Müdürü Gülhan Çakır ise girişimci olan tüm kadınların yanlarına olduklarını belirterek, 'Girişimci olan kadınların her zaman arkasındayız. Onları desteklemeye her zaman devam edeceğiz. Bugünkü etkinliğimiz de kadınlarımızın daha fazla girişimde bulunabilmeleri içindi' diye konuştu.
Kıraç alanların tarıma kazandırılması amacıyla 13 dönümlük alana ekimi yapılan lavanta, hem üreticilerin ekonomisine hem de kentin turizmine katkı sağlıyor. Bitkinin çiçek açtığı hafta boyunca adeta birer fotoğraf stüdyosunu andıran tarlalarda görsel şölen yaşanıyor.