İYİ Parti Samsun'da yerel seçim ittifakı yapacak mı? İl Başkanı Aksoy ne dedi?

İYİ Parti Samsun'da yerel seçim ittifakı yapacak mı? İl Başkanı Aksoy ne dedi?

Yerel seçimler yaklaşırken gözler bir önceki seçimlerde iş birliği yapan ve bu iş birliği sonucu İstanbul, Ankara gibi büyükşehirleri yıllar sonra AK Parti'nin elinden alan CHP ve İYİ Parti'ye çevrildi. Peki, yerel seçimlere doğru Samsun'da İYİ Parti ve CHP yeni bir işbirliği yapacak mı?

2024 yılının Mart ayında yapılacak seçimlerde yeniden iş birliği olup olmayacağı konuları sıkça tartışılırken gözler en çok da önceki seçimlerde iş birliği yapan ve bu iş birliği sonucunda İstanbul, Ankara gibi büyükşehirleri yıllar sonra AK Parti'nin elinden alan iki parti; CHP ve İYİ Parti'ye çevrildi.

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, yerel seçimler için Samsun'da nasıl bir yol veya strateji izleyecekleri ile ilgili net bir kararın henüz olgunlaşmadığını ancak, geçmiş seçimlerden örnekler alarak seçime hazırlanacaklarını, işbirliği yapılacaksa seçmenin buna yönelik sinyalleri vereceğini söyledi.  

Hedefimiz öncelikle halkta karşılığı olan adaylar!

2024 yerel seçimlerine yönelik olarak İYİ Parti'nin şu ana kadar ittifak veya iş birliği konusunda herhangi bir görüşünün ya da kararının netlik kazanmadığını açıklayan İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, halkta karşılığı olan adayların her zaman olduğu gibi seçimi etkilediğini ve bundan sonra da aynı etkinin devam edeceğine inandığını belirtti.

Samsun ve Samsunluların geleceği ve menfaatleri için siyaset yaptıklarını belirten İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, "Amacımız bu şehre hizmet etmek. Bunun için bu ülkenin menfaatlerini düşünen bir İYİ Parti olarak, bu millete hizmet edebileceğine inandığımız ve güven duyduğumuz isimlerle çalışmak istiyoruz" diye konuştu.

Önümüzdeki 2024 yerel seçimlerine hazırlanırken halkta karşılığı olan doğru aday anlayışına önem verdiklerine dikkati çeken Başkan Aksoy, diğer partilerle yapılabilecek bir işbirliğinin ise ikinci planda olduğunu kaydetti. Aksoy, "Bu anlamda Samsun'da yapılabilecek bir ittifak ya da işbirliği genel merkez düzeyinde bir kararın belirleyeceği bir konudur. Bu konuda şimdiden bir şey söylemek yanlış olur" şeklinde konuştu.

İYİ Parti Samsun'da yerel seçim ittifakı yapacak mı? İl Başkanı Aksoy ne dedi?

İşbirliğine seçmen karar verecektir!

Kazanmak ve muvaffak olabilmek için, işbirliği yapmanın yanlış bir şey olmadığına dikkati çeken Başkan Aksoy, "Öncelikle bunu belirleyecek olan seçmenin kendisidir. Yapılabilecek olan herhangi bir ittifak gerçekliğinin sinyallerini seçmen doğal olarak verecektir. Biz bunu görmek zorundayız" ifadelerini kullandı.  

ÖZEL HABER -SAMSUNSONHABER