OMÜ'lü Kız Öğrencilerden kendilerini yurtlarından eden karara itiraz!

OMÜ'lü Kız Öğrencilerden kendilerini yurtlarından eden karara itiraz!

Samsun'da kaldıkları KYK yurdundan, erkek öğrencilere tahsis edileceği gerekçesiyle çıkarıldıkları belirtilen kız öğrenciler, yurt yönetiminin alelacele aldığı iddia edilen kararına itiraz ettiler.

Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde öğrenim gören bin 468 kız öğrenci, kaldıkları KYK'na bağlı Turgut Özal Kız Öğrenci Yurdu'ndan, yurdun yeni eğitim öğretim sezonu için erkek öğrencilere tahsis edilmesi nedeniyle çıkarıldılar.

Yurda yerleşirken son iki yılda geleceğe yönelik böyle bir bilginin kendilerine verilmediğinden ve paylaşılmadığından bahseden öğrencileri, yurt yönetiminin alelacele alınmış kararını yanlış bulduklarını belirttiler.

Öğrenciler tesadüfen öğrendiler!

"Size yerleştireceğiz diye sözü edilen yurtların inşaatının ne kadar daha süreceği ve ne zaman tamamlanacağı belli değil" diyen öğrenciler, "Bu konu ile ilgili burada kalan hiçbir arkadaşımıza gelecek yıl için böyle bir değişikliğin yapılacağına dair bilgi verilmedi. Biz tamamen tesadüfen öğrendik. Buna rağmen bizi kaldığımız yurtlardan çıkarıyorlar. Bu hiç adil değil ve yurt idaresinden bir açıklama istedik" şeklinde konuştular.

Yönetim hangi açıklamayı yaptı?

Turgut Özal Yurt Müdürlüğü İdaresi, kendilerine itiraz ederek mail atan öğrencilere gönderdiği bilgilendirme yazısında, şu ifadelere yer verdi: "Şu an kız yurdu olarak hizmet vermekte olan yurt müdürlüğümüz yeni eğitim ve öğretim döneminde yeni açılacak olan yurtta hizmetine devam edecek olup, Turgut Özal Yurt Müdürlüğü erkek yurdu olarak hizmete devam edecektir. Başka yurda nakil yapmak isteyen öğrencilerimizin Gencizbiz uygulaması üzerinden talep oluşturmaları gerekmektedir."

Öte yandan birçok öğrenci ise, kendilerine önerilen yeni yurdun kız öğrencilerinin gelip gitmesi için elverişli bir ortama sahip olmadığını, tramvaya uzak olduğunu ve özellikle 20.00'den sonra dolmuşların hizmet vermediğini de sözlerine eklediler.