CHP yerel seçimler için Samsun'da ittifak yapacak mı?

CHP yerel seçimler için Samsun'da ittifak yapacak mı?

Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde yapılan ittifaklar ülke gündeminden düşmüyor. İttifak savaşlarının yaşandığı son genel seçimlerin ardından Türkiye siyasetinde ittifak düşüncesinin hakim olacağı görüşü giderek kuvvet kazanıyor. Peki, önümüzdeki yerel seçimlerde CHP Samsun'da ittifak yapacak mı?

Türkiye'de yeni sistemle birlikte inşa edilen ittifak siyaseti, 2023 seçimlerinden sonra da ülke gündeminden düşmeyecek gibi gözüküyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem Milletvekilli Seçimleri öncesinde kurulan ittifakların seçim sonuçlarına ve seçmen davranışlarına olan etkileri birçok yönüyle ele alınıp tartışılırken, aynı sistemin önümüzdeki yerel seçimlerde uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor.

Peki, adından en çok söz ettiren Millet İttifakı dağıldı mı? Önümüzdeki seçimlerde CHP millet ittifakını tekrar toparlayabilecek mi? CHP yerel seçimlere ittifakla mı gidecek? Seçimlerin yoğunluğunu üzerinden bir hayli atmış olmasına rağmen, ittifak tartışmalarının ve etkilerinin hala devam ettiği Türkiye'de, şimdi de yerel seçimler öncesinde en merak edilen konuların başında bu soruların cevabı geliyor!

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, 'ittifaklar bitti' söylemleri için ne dedi?

Başkan Türkel; "İttifaklar Türkiye'nin gerçeği! Bitti diyenler bu kapıya gelecekler!"

Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin Türkiye siyasetinde yeni yapılanmaların ortaya çıkmasına neden olduğunu ve bunun artık olağan ve mecburiyetten kaynaklandığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, 'ittifaklar bitti' şeklindeki söylemleri eleştirerek gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başkan Türkel, "İttifaklar bitti' diyenler bu kapıya gelecekler, göreceksiniz" dedi.

CHP siyasetinin kurulduğu ilk günden bu yana bu ülkenin ve vatandaşının özgürlüğü, çağdaş ve modern bir biçimde yaşamasını öngörün politikaları önceleyen bir sistem ortaya koymaya çalışdığını dile getiren Başkan Fatih Türkel, "Türkiye'de iktidar kanadınca oluşturulan 'Ya bizdensiniz, ya da kara toprağın' anlayışına karşı olarak bizler partimizin özgürlükçü, hak, hukuk ve adalet inancıyla sahalardaki performansını ortaya koymaya ve tanımlamaya çalıştık" dedi.

"Yerel seçimlerde ittifak çağrılarına sessiz kalamayız!"

İttifakların Türkiye siyasinde bundan böyle vazgeçilemez bir yöntem olacağını belirten Başkan Fatih Türkel, "İttifaklar süreci Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile başladı ve son seçimlerde de hemen hemen bütün partilerin içinde olduğu ve olmaya çalıştığı bir süreç ortaya koyduğunu gördük. Siyasette ezeli düşmanlık ve ezeli dostluk diye bir şey olamaz. Dolayısıyla ülkemizin menfaatleri için yaptığımız siyaset yolculuğunda her şeye tümüyle evet, ya da hayır diyemeyiz. Defalarca deneyimlediğimiz siyaset sürecinde gördük ki, her anın şartları üzerinde yeniden düşünmeyi gerektirecek bir sürecin ortaya çıktığına şahit olduk. Dolayısıyla bizim daha önce bu süreçte ittifak kurduğumuz bir partinin Samsun'da herhangi bir yer için yerel seçimlerde istediği adaya yönelik olarak bizden destek istemesi gayet doğaldır. Burada bu çağrıya yerel ittifaklar açısından sessiz kalmak doğru bir yaklaşım olmayacaktır.  Bunu Samsun'daki bütün ilçelerimiz için söylüyorum. Samsun'un faydasına olabilecek her türlü ittifakın ve çalışmanın içinde oluruz ve alacağız" diye konuştu.

"Birbirimize ihtiyacımız var!

İttifaklar dağıldı söylemlerinin de gerçeği yansıtmadığını dile getiren Başkan Fatih Türkel, partilerin yerel ve genel seçimler açısından istenen sonucu alabilmeleri için birbirlerinin desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi. Hayatın ve siyasetin gerçeğinin önümüze koyduğu tek yöntemin bu olduğunu kaydeden Türkel, "İttifak sistemi hem genel anlamda hem de yerel anlamda ülkemizin gerçeği olmuştur. Samsun'da da önümüzdeki yerel seçimlerde bir siyasi partinin tek başına alabileceğine inandığı noktalarda tek başına seçime girmesi gayet doğaldır. Ancak, öyle noktalarda var ki, buralarda ortak girilmesi gerekiyorsa da biz bu ittifaka hazırız. Bu ittifakı yapmak zorundayız. Dolayısıyla yerel seçimlerde biz millet ittifakındaki dostlarımızla mutlak ittifak bütünlüğü içinde olacağız, oturup konuşacağız. Öte yandan meclis dışında kalan siyasi partilerle de bu anlamda konuşacağız. Biz yerel yönetimlerdeki mevcut sayılarımızı artırmaya yönelik bir gayretin içinde olacağız" ifadelerine yer verdi.

ÖZEL HABER -SAMSUNSONHABER